Gönderen Konu: Modem sorunu  (Okunma sayısı 604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Modem sorunu
« : Mart 09, 2010, 22:12:32 ÖS »
Benim uzun zamandır kullandığım Aztech marka usb girişli bir modemim var. Bugün birşeyler yaptım. Ağ bağlantılarında baktım 3 tane bağlantı oluşmuş ben sildim. Daha sonra kaldırıp yeniden yükleyeyim dedim ancak yüklenmedi. Bir dosya kurmaya çalışıyordu ancak her nedense belirttiği klasöre yükleme yapamıyor. Tabiki ben bunu kaldırdıktan sonra windowsum sistem hatası bildirdi. Güvenli kip, sistem geri yüklemesi vs. gereken herşeyi denedim ancak çözemedim. Şuanda ondan önceki daha eski bir modem kullanarak internete giriyorum. Bu normalde kullanmak istediğim modemi kurmak ve onu kullanmak istiyorum. Fakat hata neden kaynaklanabilir, bir fikriniz var mı? Aslında format atacaktım bilgisayara ancak daha 5 gün önce format atmak zorunda kaldığımdan ve herşeyi daha yeni yüklediğimden format atmak istemedim. Gerçi format atınca da düzelir mi bilmiyorum. Bir fikriniz?
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Modem sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2010, 22:42:17 ÖS »
Modemin ağ bağlantı portu yokmu?Bir de oluşan 3 bağlantının ne olarak görünüyor?

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
-Modem sorunu
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2010, 22:59:57 ÖS »
3 tane aynı bağlantı. Bilgisayarın bir usb girişinden çıkartıp başka usb girişine taktım yeniden yükleme yaptı. Ondan sonra bu şekilde 3 tane bağlantı çeşidi üretti. Birazda fazla kurcaladım sanırsam.

Ondan sonra tümünü kaldırdım. Program Ekle/Kaldırdan da kaldırdım.

Yeniden bir kurulum yaptığımda C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Engine\6\Intel 32\iKernel.exe kurulamadı şeklinde bir hata verip kurulumu iptal ediyordu.

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
-Modem sorunu
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2010, 14:06:09 ÖS »
Burak abi yaptığın bir uygulamadan sebep ikernel.exe hata görmüş.Daha önce bunla karşılaşmadım ama araştırmalarım sonucu birkaç öneride bulunacağım.Sanırım bütün yüklemelerde alıyorsun bu hatayı sadece modem driver yüklemesinde değil.Buradaki ikernelupdate yi indirip yeniden kurulum yapmayı bir dene.Eğer çözüm alamazsan xp cdnle sistemi onarmanı tavsiye ederim.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
-Modem sorunu
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2010, 17:39:38 ÖS »
Ben sadece modem kurulumunda bu hatayı aldım. Onun dışında başka birşey kurmadım. Dolayısıyla bilmiyorum. Ancak bende biraz araştırma yaptım. Hem Türkçe sitelerde hemde ingilizce sitelerde gayet açıklayıcı bilgi vermişlerdi. Senin dediğin çözüm önerisini de yazmışlardı. Bu hatadan sonra ben başka bir modemle internete girdiğimde windowsum kendisi bir güncelleme yükledi. Belki de bu senin dediğini yüklemiştir. Bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Şuan için internete sorunsuz girebiliyorum, hatta eskisinden daha iyi bir bağlantım var. Yani şuan için bir sorunum yok. Bu modemimle sorun yaşarsam eğer ötekini tekrar kurmayı deneyeceğim. Başka programlarda yüklemeyi deneyeceğim. Ondan sonra problem anlaşılacaktır büyük ihtimalle. :gz