Gönderen Konu: MSN de Hacklenmemek İçin Altın Kurallar  (Okunma sayısı 2157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GozyaSi

• Haber Editörü
  • Süper Moderatör
  • *
  • Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
MSN de Hacklenmemek İçin Altın Kurallar
« : Ocak 04, 2007, 00:17:42 ÖÖ »
1.Mailinize gelen ve şifre isteyen mailleri silin.

2.Password: Msn password'unuzu olabildiğince uzun tutun 16 karakter tavsiye edilir, belli bir kelime olmasın karışık harf ve rakam kombinasyonlarından oluşsun ve ilk harf alfabenin son harflerinden biri olsun ki brute programlarıyla kırmak imkansızlaşsın..Şifrenizi unutmamanız için bilgisayar masasının altına falan yazabilirsiniz ama şifrenizi bilgisayarda dosya içinde kesinlikle bulundurmayın....
ör:123nsdf2312sdf

3.Dosya paylaşımı: İyi tanımadığınız kişilerle dosya alışverişi kesinlikle yapmayın trojan, keylogger yemeyi bikenara koy paylaşım sırasında dos'tan "netstat -n" komutuyla ip numaranızı bi çırpıda alabilirler.....

4.Otomatik bağlanma: Otomatik bağlan kutucuğunu ve şifremi kaydet kutucuğunu falan kesinlikle işaretlemeyin bu herbağlandığınızda şifre girmenizi gerektirecek ama güvenlik için bu şart....

5.İnternet cafe: Mümkün olduğu kadar cafelerde msn'nizi açmayın..Önceden yerleştirilen bir programla şifrenizi kolaylıkla alabilirler..Hatta bazı programlar vardır ki ana bilgisayardan sizin kullandığınız bilgisayarın ekran görüntüsünü gerçek zamanlı izleyebilirler...Ondan sonrada gelipte benim mail adresin çalındı bi bakın felan demeyin

6-Gizli sorunuz örnek:Favori sport team sizde gidipte cevap olarak galatasaray vb. yazarsanız hacklerler(çalarlar)Soru:Favori sport team Cevap olarak 123456asd vb. şeyler yaparsanız gizli sorunuzdan hacklenmessiniz
İşte bunları uyguladığınızda msn'niz %90 güvenli hale gelir ..

7-Her gelen e-mail Açılmamalı çünkü e-mail içinde virüs olabilir.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!

Derdine Dönüp 
''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!''
De!

Çevrimdışı pcalav

• Emeğimiz Bilek Zoru Allah'ım Sen Bizi Koru...
Ynt: MSN de Hacklenmemek İçin Altın Kurallar
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2007, 05:13:58 ÖÖ »
Paylaşım için Teşekürler

Çevrimdışı SoN_DaRBe

-MSN de Hacklenmemek İçin Altın Kurallar
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2007, 23:56:12 ÖS »
paylaşım ıcın tesekkurler..

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2007, 09:26:38 ÖÖ »
Bence en önemli şey maile gelen mesajlar.Şimdi XSS ile cokie çalmak moda oldu.Tanımadığınız birinden gelen maillerdeki linklere tıklarken dikkatli olun, hatta hiç tıklamayın.Bana da çok geliyor bu tür mailler.Mesela link yazmışlar  www.mynet.com/ ...

ama link adresine bakıyorsun www.baskasite.com  gibi başka bir sitenin linki çıkıyor.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2007, 09:48:26 ÖÖ »
Son birkaç gündür gmail adresime bakıyorum. Çok ilginç bir durum var. Maili kendi kendime göndermişim gibi gözüküyor. Tabiki ben göndermedim. Ama bana gelen maillerin çoğu kendime gönderilmiş gibi gösteriliyor, gmail sağolsun bunları spam olarak algılıyor ve beni rahatsız etmiyor. Gelen maillerden bir tanesini açtım (merak). Baktım sadece bir resim var ve bu resme link verilmiş. Resmin ne olduğunu bilmiyorum. Çünkü gmail bu resmi engelliyor. İstesem resmi açarımda spam olduğunu bildiğime göre resmi açmaya da o linki açmaya da gerek yok. Çoğu mailide bakmadan siliyorum.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı huso

« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2007, 19:19:26 ÖS »
bir bilgide ben ekliyim ;)

şifrenize    ([½%?   gibi karakterler ekleyin

neden?

çünkü trojanlar saniyede 1000lerce şifre deneyen programlardır ama bu karakterleri tanımadıkları için msniniz hacklenemez

birde örneğin şifreniz 123456
              bu şifreyi msn yazarken
   ilk456 yazın sonrada  mause ile şifrenin başına tıklayarak 123 yazın

nedeni ise keyloggerlerdir keyloggerler bastığınız ter tuşu kaydetip hackere gönderir
bu mail hackere gittiğinde ise şifre 456123  olarka gözükücektir..