Gönderen Konu: msql  (Okunma sayısı 2186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı madturk

msql
« : Mayıs 16, 2008, 20:49:04 ÖS »
arkadaslar bn kuruyorum ama          Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/www/eklemek.freehostia.com/sources/sql/mysql.php on line 32

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/eklemek.freehostia.com/sources/sql/mysql.php on line 33

Hata

SQL veritabanıyla bağlantı kurulamıyor. Lütfen geri gelip SQL ayarlarınızı kontrol edin.  hatasını alıyorum ne yapabılırım???
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-msql
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2008, 20:52:45 ÖS »
Veritabanı adını, kullanıcı adını, parolasını dikkatli girmelisin. Ayrıca freehostlarda bazen sql sunucu adresi olarak localhost kabul etmemektedir. Bu nedenle sql adresini girmen gerekebilir.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı madturk

-msql
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2008, 17:08:12 ÖS »
bn settıngs_sql ayarlarını yapamadım edtıleyemedım bırı resımlı anlatabılırmı lutfen??

Çevrimdışı madturk

-msql
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2008, 15:56:03 ÖS »
arkadaslar lutfen bastan sona resımlı veya vıdeolu anlatın lutfeenn sitede videolu anlatım var ama oda acılmıyor bnde yaww..ltfn

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-msql
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2008, 16:32:50 ÖS »
Siteye giriş yaptıktan sonra, sitemanagement menüsünden mysql databases seçeneğini seç.Sonra gelen sayfada resimdeki gibi veritabanı adını ve şifreyi yaz.Veritabanı adı aynı zamanda veritabanı kullanıcı adıdır.Her iki şifre de aynı olmalıdır.Toplisti kurarken veritabanı bilgleri bölümünde bu veritabanı adını, kullanıc adını ve şifreyi kullanacaksın.Veritabanı adı ve veritabanı kullanıcı adı daire içine aldığım kısmın tamıdır.

Çevrimdışı madturk

-msql
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2008, 16:40:37 ÖS »
freehostia kullanıyosun galıba bnde onu kullanıyorum ama ben oraları yapabılıryorum su settıngs_sql.php doyasını yapamıyorum orneklı olarak acıklarmısın ordakı kodlamayı resımdekıne bı ornek vererek??lutfen 5.2.0 kullanıyporum bu arada aardvarkı

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-msql
« Yanıtla #6 : Mayıs 20, 2008, 13:22:06 ÖS »
Yukarıda resimde görülen bilgilere göre settings_sql.php dosyası aşağıdaki gibi olmalıdır.

Kod: [Seç]
<?php
$CONF
['sql'] = 'mysql';
$CONF['sql_host'] = 'localhost';
$CONF['sql_database'] = 'uzmweb_database';
$CONF['sql_username'] = 'uzmweb_database';
$CONF['sql_password'] = 'sifre';
$CONF['sql_prefix'] = 'top_';
?>

$CONF['sql_database'] = 'uzmweb_database';  - Veritabanı adı
$CONF['sql_username'] = 'uzmweb_database';  - Veritabanı kullanıcı adı
$CONF['sql_password'] = 'sifre';                    -Veritabanı kullanıcı şifresi

Çevrimdışı madturk

-msql
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2008, 17:22:50 ÖS »
saol