Gönderen Konu: Nintendo Wii’ye video geliyor  (Okunma sayısı 696 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GozyaSi

• Haber Editörü
  • Süper Moderatör
  • *
  • Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
Nintendo Wii’ye video geliyor
« : Ocak 03, 2009, 21:11:56 ÖS »
Japonya’nın en büyük reklam ajansı Dentsu Inc.; Nintendo’nun popüler oyun konsolu Wii için video dağıtım servisi kuracak...

Oyun ve oyun ekipmanı üreticisi Nintendo, büyük hayran kitlesine sahip oyun konsolu Wii için yeni bir video dağıtım servisi başlatmak üzere Japonya’nın büyük reklam ajansı Dentsu Inc. ile işbirliğine gidiyor.

Japon iş hayatı mecmuası Nikkei’de yer alan habere göre, iki firma çizgi film ve benzeri programları dağıtmak üzere bir servis başlatacak. Servis Nintendo Wii üzerinde bulunan İnternet erişimi sayesinde çevrimiçi olarak erişilebilir olacak.

Habere göre önümüzdeki yılın ilk aylarında yayın hayatına başlayacak olan servis öncelikle Japonya’da çalışmaya başlayacak. Servisin tüm dünya geneline dağıtılması ise 2009 yılı içerisinde gerçekleşecek.

Servisle birlikte sunulacak video içeriğin bir kısmı ücretsiz olarak dağıtılacak. Ücretsiz olarak dağıtılacak içeriğin finansmanı alınacak reklamlarla sağlanacak. Kullanıcılar nispeten daha yeni içeriğe kiralama veya satın alma modellerine dayalı olarak erişebilecek.

***Şimdiye kadar 34.6 milyon adet satan Nintendo Wii oyun konsolu, hareket algılayabilen TV kumandası şeklinde tasarlanmış "Wii mote" oyun kontrolörü ile oldukça popüler.

Kaynak: ntvmsnbc

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!

Derdine Dönüp 
''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!''
De!