Gönderen Konu: öğrenci işleri otomasyonu  (Okunma sayısı 3605 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ay Işığı

• Bilgisayar Teknikeri
öğrenci işleri otomasyonu
« : Haziran 26, 2009, 14:41:31 ÖS »
vb 6.0 da üniversite öğrenci işleri otomasyonu programı yazıyorum form tasarım pencereleri ve veri tabanım bitti bağlantılarda kuruldu

not giriş ekranı sorunum ve bide öğrenci kullanıcı girişi ekranından kendi girişini yapıyor giriş yapması için veri tabanına kayıtlı olan öğr nosu ve şifre içindew tc nosunu giriyor giriş yaptıktan sonra açılan kendi bilgi sisteminde öğrenci kayıot bilgileeri falan var bunlar veri tabanıa kayıtlı olan ilk öğrencinin kayıtarı geliyor

ama giriş yapan kullanıcı kimse onun ki gelmesi lazım bu sorunu nasıl çözebilirim şimdiden teşekkürler... çok acil bu bilgiye ihticım var...
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
progracıyım.. programcısın.. programcılar... :)

Çevrimdışı Ay Işığı

• Bilgisayar Teknikeri
-öğrenci işleri otomasyonu
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2009, 15:56:14 ÖS »

Private Sub ara_Click()
    On Error Resume Next

Dim ara As String
    bul = InputBox("ogrenci noyu giriniz")
    If Trim(ara) <> "" Then
      ara = "OgrenciNo='" + ara + "'"
      Adodc1.Recordset.MoveFirst
      Adodc1.Recordset.Find ara

End If

End Sub

bu öğrenci arma fomuna ilgili bağlantı yapıldı ve
kod satırını yazdım halde inputboxdan değer giriyorum herhangi bir sonuc alamıyorum neden bilen biri var mı???

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2009, 18:59:13 ÖS »
Visulbasic çalışmayalı uzun zaman oldu.Kodlarla ilgili birçözüm sunamam ama 1. mesajında giriş yapan üyenin bilgilerini almada sorun var,2. mesajında  arama yaptırmışsın ama sonuçları nerede göstereceği konusunda eksikler var.

Çevrimdışı Ay Işığı

• Bilgisayar Teknikeri
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2009, 01:30:42 ÖÖ »
teşekkür ederim hocam da
şimdi de sorun setup oluşturmada biz setubu oluşturudk projemi yaptım pcde soeunsuz setubu krunca çalışıyo başka pcye kurunca çalışmıyo ve şöylebir hata veriyo
DATA SOURCE NAME NOT FOUND AND NO DEFAULT DRİVER SPESİFİED

veri yolunu bulması için napmalıyım bu arada setup için kullanılan program inno idi

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2009, 10:18:44 ÖÖ »
Program içinde veritabanının yolunu kendi bilgisayarına göre ayarlamışsın sanırım.Başka bilgisayardan data nesnesi veritabanını bulamıyor.Veritabanını da programın kuruldupu yere koyup setup yapmadan önce data nesnesindeki yolunu ona göre ayarlarsan çalışacaktır.

Çevrimdışı Ay Işığı

• Bilgisayar Teknikeri
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2009, 14:41:19 ÖS »
ama bu dediğinizi nasıl yapıcam anlamadım ben şimdi

Çevrimdışı Ay Işığı

• Bilgisayar Teknikeri
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2009, 14:48:38 ÖS »
bide hocam nette buldupum bilgelerde en verimlisi bu sanırım ama bundada ne yapacapımı yada nerden başlayacağımı anlamadım

Kurulum Sırasında ODBC Ayarları
ODBC Ayarları Aynı Dertten Bende Müzdariptim Kısa bir zaman öncesine kadar Forumlarda Bangır Bangır bağırdım ama kimseden cevap gelmdi sonunda Tırmalaya Tırmalaya Buldum Bakınız Anlatayım;
Öncelikle Kurulum Programı Olarak İnno Setup u ve InnoScript'i Kullanıyoruz
http://www.randem.com/cgi-bin/countdown.cgi?InnoScript237.zip
http://www.xs4all.nl/~mlaan2/ispack/ispack-4.2.2.exe
Inno Script Bu Programla VB.Projeni Direk Compile edebilirsin Ama Ben size ODBC için olan Yolu Anlatayım Burada Derlediğiniz Programınızı .ISS Uzantısıyla Kaydediyorsun Daha Sonra www.istool.org adresinden istool programını indiriyorsun (unutmadan innosetup Programı Kurulu Olmalı http://www.innosetup.com) ben bunların hepsini kurduğunu kabul ediyorum ve devam ediyorum Bu kaydettiğin iss uzantılı dosyan vardıya onu bu iss toool programıyla aç zaten VB de yaptığın ayarlamaların hepsi yerli yerine geçer istersen diğer özelliklerini bir kurcalayarak bulabilirsin işte en can alıcı nokta bu iss tool programında soldaki menüde Registry Diye bir buton varya Hah ona tıkla işte sana sağda bomboş bir sayfa açacak buraya mouseun sağ tuşuyla tıklarsan Çıkan menünün en altlarına doğru import from file ve Create ODBC Files Diye bir yer var Ona tıkladınmı Senin Sorunun Cevabı Orda Bir yol daha Varki ben bunu kullanıyorum Başlat-Çalıştır-Regedit yazıyorsun regedit penceresinden HKEY_CURRENT_USER > Software > ODBC >ODBC.INI burdan kendi DSN nini bul Üzerine Sağ Tıkla VER tuşuna bAs Bütün Kayıtlarını DSNinin.Reg olarak Kaydet Daha sonra Bu iss tool Programına dön Yine sağ Tıkla Import From Fİle de Kaydettiğin .REG dosyanı buraya At Bukadar Daha sonra programını setup haline getir artık rahat rahat DSN -ODBC ayarlı Programını istediğin gibi dağatabilirsin

bu yukarıda yazan lar hakkında hocam bende orada dediği inno adlı  programda istoolda var ama ben napıcamı bilmiyorum

[microsoft][ODBC Driver manager] Veri kaynağı adı bulunamadı ve varsayılan sürücü belirtilmemiş  hatası veriyor ben lşimdi bu setubu programda baştanmı yağpıcam yada bu  işlemeleri setup hazırlamadan öncemi yapıcam  sonra da setubu tekrar hazırlayacağım
ve son olarak Programınızı .ISS Uzantısıyla Kaydediyorsun denmiş bu uzantıyla kaydedeceğim programdan kasıt ne ben hiçbi,şe anlamadım :'(

bu makaleye yorum yazılmıyodu bu sorunumu bilfdiremedim buradan yola çıkarak bana yol gösterebilirmisiniz hocam nolur şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2009, 18:04:47 ÖS »
VB projelerini başka bilgisayarda çalıştırman için anlatıldığı gibi:
Kurulum Sırasında ODBC Ayarları
ODBC Ayarları Aynı Dertten Bende Müzdariptim Kısa bir zaman öncesine kadar Forumlarda Bangır Bangır bağırdım ama kimseden cevap gelmdi sonunda Tırmalaya Tırmalaya Buldum Bakınız Anlatayım;
Öncelikle Kurulum Programı Olarak İnno Setup u ve InnoScript'i Kullanıyoruz
http://www.randem.com/cgi-bin/countdown.cgi?InnoScript237.zip
http://www.xs4all.nl/~mlaan2/ispack/ispack-4.2.2.exe
Inno Script Bu Programla VB.Projeni Direk Compile edebilirsin Ama Ben size ODBC için olan Yolu Anlatayım Burada Derlediğiniz Programınızı .ISS Uzantısıyla Kaydediyorsun Daha Sonra www.istool.org adresinden istool programını indiriyorsun (unutmadan innosetup Programı Kurulu Olmalı http://www.innosetup.com) ben bunların hepsini kurduğunu kabul ediyorum ve devam ediyorum Bu kaydettiğin iss uzantılı dosyan vardıya onu bu iss toool programıyla aç zaten VB de yaptığın ayarlamaların hepsi yerli yerine geçer istersen diğer özelliklerini bir kurcalayarak bulabilirsin işte en can alıcı nokta bu iss tool programında soldaki menüde Registry Diye bir buton varya Hah ona tıkla işte sana sağda bomboş bir sayfa açacak buraya mouseun sağ tuşuyla tıklarsan Çıkan menünün en altlarına doğru import from file ve Create ODBC Files Diye bir yer var Ona tıkladınmı Senin Sorunun Cevabı Orda Bir yol daha Varki ben bunu kullanıyorum Başlat-Çalıştır-Regedit yazıyorsun regedit penceresinden HKEY_CURRENT_USER > Software > ODBC >ODBC.INI burdan kendi DSN nini bul Üzerine Sağ Tıkla VER tuşuna bAs Bütün Kayıtlarını DSNinin.Reg olarak Kaydet Daha sonra Bu iss tool Programına dön Yine sağ Tıkla Import From Fİle de Kaydettiğin .REG dosyanı buraya At Bukadar Daha sonra programını setup haline getir artık rahat rahat DSN -ODBC ayarlı Programını istediğin gibi dağatabilirsin.
Yapmalısın sonra projeni C:\Projen veya C:\Program Files altında bir klasörden setup dosyası oluşturup karşı bilgisayara da bu yol ile kurdurman ve çalıştıracak bilgisayarda VB 6 runtime yüklemen gerekli.
Şayet bunları yaparsan sorunsuz çalışaaktır.
Bilgine...
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS

Çevrimdışı Ay Işığı

• Bilgisayar Teknikeri
« Yanıtla #8 : Temmuz 02, 2009, 18:12:58 ÖS »
ya burda ıss uzantısıyla kaydedin dediği ne ben setubu oluşturoum exe uzantılı hazırladığım paket forumu bu istool programıyla ama veri tabanı sorun hep sorun yapamadım

bir ikinicisi istol programında registeri diye bi buton yok bu sorunu regedit kısmından yaparak çözdüm diyelim ger,si bişey anlamadım ben
« Son Düzenleme: Temmuz 02, 2009, 18:16:13 ÖS Gönderen: Ay Işığı »

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #9 : Temmuz 02, 2009, 18:54:30 ÖS »
Anlatımda bahsedilen odbc asp dosyalarının kullandığı veritabanıyla alakalı.Sen veritabanı olarak access kullanıp veritabanı da data nesnesiyle mi ekliyorsun? Yoksa veritabanını diğer yöntemlerle mi yapıyorsun?Data nesnesi eklediğinde sağ taraftaki proporties penceresinde kayıt kaynağı (veritabanının yolu) ayarlanır.Orda masaüstünden ayarladıysan farklı bilgisayarda o yolu bulamadığından hata verir.Programın kurulumunu yapmadan önce dosyaları  program files klasöründe bir klasör açıp onun içine koy.Veritabanını da aynı yere koy ve yolu ona göre ayarla.Çalıştığından emin olduktan sonra setup hazırla.Kurulum yolu olarak program files ta kendi belirlediğin klasör şeklinde yap.