Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Mayıs 25, 2012, 01:23:47 ÖÖ
ANA SAYFA
FORUM
Aktif Konular
Son 50 Konu
Üye listesini görüntüle
Üyelerde ara
DERSLER
Yazılı Dersler
Görsel Dersler
WEB SERVİSLERİ
Siteniz İçin Servisler
Ücretsiz Hizmetler ve Kodlar
Javascript ve Html Kodları
DOSYALAR
Joomla
Joomla Temaları
RESİM GALERİSİ
Vista Duvar Kağıtları
Manzara Duvar Kağıtları
Spor Otomobiller
Gökyüzü Fotoğrafları
VİDEOLAR
Bilgisayar Oyun Demoları
Eğitim - Öğretim
Fotoğrafçılık Dersleri
Nasıl Yapılır?
İşletim Sistemleri
Teknoloji Yaşam
Ürün İncelemesi
GİRİŞ YAP
KAYIT OL
UzmanWeb.Net Forum
»
BİLGİSAYAR
»
Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler
»
Osfp
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Osfp (Okunma sayısı 982 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GozyaSi
Haber Editörü
Süper Moderatör
Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
Osfp
«
:
Mart 18, 2007, 22:31:37 ÖS »
OSFP
Link State algoritmasını kullanan OSFP'nin açılımı Open Shortest Path First Protokol'dür. RIP protokolünde bulunan bir çok sorun OSFP de yoktur. Aşağıda RIP'e karşı getirdiği çözümler sıralanmıştır.
· Shorted path first teknolojisi yol belirleme döngülerine karşı dirençlidir. Tablo bilgileri routerlar arasında hızlı bir biçimde aktarılır.
· Güncelleme işleminde ağ trafiği kayda değer artışlar görülmez. Böylece band genişliği veri aktarımı için korunmuş olur.
· Bütün yol bilgisi değişimlerinin doğruluğu onaylanır.
· Yol bilgisi güncellemelerinde broadcast yerine multicast kullanılır. Yanlızca belirli router ve hostlar yol bilgisi değişimlerine katılır.
· Eşit maliyetli pek çok yol sayesinde veri trafiği dağıtımı yapılabilir.
· Routerlara subnetmask'lar verilebilir.
· OSFP alan yol belirlemesini destekler. Bu ağ trafiğini azaltmaya, bir alan bigisini diğer alanlardan saklamaya ve dolayısıyla güvenliğe katkıda bulunur.
· OSFP TOS ( type of service) yol belirlemesini destekler. 8 farklı servisten biri kullanılarak optimum maliyetlendirme sağlanabilir.
OSFP ayarlanabilir metriği destekler. Ağ yöneticisinin bir yolun maliyet, güvenilirlik, gecikme ve hop sayısına bağlı olarak metrik atamasına izin verir.
TOS : Type OF Service Gecikme, etkinlik ve güvenilirlik özelliklerinden hangisinin daha yoğun kullanılacağını belirlemek için kullanılır. IP başlığı içinde taşınır. 3 bittir.
Link State:
Link State algoritmasının 3 önemli özelliği vardır.
· Tüm routerlar aynı yol bilgisi veri tabanını bulundururlar.
· Her bir routerin veri tabanı routerin domaininin tüm topolojisini tanımlar.
· Her bir router tüm hedefler için en kısa yolu veri tabanını kullanarak hesaplar.
Link state algoritması temel özellikleri:
Yol bilgisi tablolarının değiştirilmesi:
· Her bir router kendi yol bilgisi tablolarını komşularına bildirir.
· Yol bilgisi uçtan uca (point to point) veya çoklu erişim (multi-access) şeklinde değiştirilebilir.
· Router'in kendi komşularına tanımlamalarını göndermesine Link State Advertisement (LSA) denir. LSA tüm interface bilgilerini ve her bir bağlantı için konfigüre edilmiş cost değerini içerir.
· Bir routerda her bir interface için cost/tos çiftleri vardır. LSA bu çiftlerin hepsini içerir.
Yol bilgisi alanları:
· LSA routerin domaini içinden akar. Routerin domaini tüm AS yada AS içinde bir başka bölüm olabilir.
· Alanlar her bir router arabiriminde atanan bir alan-ID'si ile konfigure edilir.
Link State Veri tabanı:
· Domaindeki her router aynı link state veri tabanını içerir.
· Router her bir alan için ayrı ayrı link state veritabanı bulundurur.
Shortest Path Tree
· En kısa yolu hesaplayacak bir algoritma içerir. Her bir TOS için ayrı kısa yol ağaçları kullanılır.
· En kısa yol ağacı belirli bir TOS için her bir routera ve her bir ağa olan enkısa yolu içerir ve bu yolla diğer routerlara erişilir.
Routing tablosu :
En kısa yol ağacı hedef ağın bir sonraki hoptaki routerin toplam maliyetini belirler.
alinti
Konuyu Paylaş:
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!
Derdine Dönüp
''BENIM COK BÜYÜK BIR
RABB 'IM
VAR!''
De!
Yazdır
Sayfa: [