Gönderen Konu: Özgürlük için... Pardus diyoruz.  (Okunma sayısı 2393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Süvari

Özgürlük için... Pardus diyoruz.
« : Aralık 13, 2006, 03:31:30 ÖÖ »

Blog Kardeşliği ÷ "Özgürlük İçin..." Pardus diyoruz 

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen Pardus işletim sistemi projesi önümüzdeki günlerde önemli bir aşama kaydedecek. Aralık ayı içerisinde bilgisayarınızı iç rahatlığı ile teslim edebileceğiniz yepyeni bir işletim sistemi seçeneğiniz olacak: Pardus 2007.

Güvenilirliği ve güvenliğinin ötesinde, Pardus 2007 özgürce dağıtılmasına imkan sağlayan GPL Genel Kamu Lisansı ile bilginin paylaşılarak üretilmesi ve kullanılması konusunda parlak bir model sunuyor bizlere.

Pardus 2007'nin korsana, yüksek lisans bedellerine ve teknolojik bağımlılığa karşı durabilmesi için olabildiğince geniş kitlelere ulaşması gerekli. Bizler, internette özgürlüğün sesi olan ve düşünceyi özgürce paylaşan 1600 blog sitesi, yani Blog Kardeşliği, bu gereği görüyor ve Pardus 2007 için el ele veriyoruz. Afişlerimiz ve düğmelerimiz ile "Özgürlük için..." Pardus diyoruz!

Türkiye'nin tüm blogları: Sizler de bize katılın, "Özgürlük için..." deyin!

Pardus 2007

Pardus 2007 sürümü için artık son günler... Geliştirici ve kullanıcıların denemesi için sürüm adayları (Release Candidate) Pardus 2007 RC ve Pardus 2007 Çalışan CD RC dosya sunucularında yerini aldı.

Pardus 2007'de Değişenler

Küçük paketler, hızlı güncelleme // Pardus paket yöneticisi PiSi'de yapılan geliştirmelerle yazılımlar artık çok daha az yer kaplayıp, internet üzerinden çok daha hızlı indirilebiliyorlar...

Paket yöneticisi // PiSi’nin kullanışlı ve sevimli grafik arayüzü kullanılarak yazılımların güncelleme ve kurulum süreçleri de büyük ölçüde kolaylaştı.....

Hızlı açılış // Pardus yapılandırma çerçevesi ÇOMAR kullanılarak geliştirilen açılış sistemi sayesinde diğer işletim sistemlerine göre çok daha hızlı açılıyor....

Güncel yazılımlar // Özgür internet tarayıcısı Firefox 2.0 sürümü ile Pardus'ta, ve daha niceleri....

Hata düzeltmeleri // Beta sürümü "ATA"ya göre, 400'e yakın hata düzeltmesi...

Diğer iyileştirmeler // USB belleklerden başlatılabilme, çok dilli kurulum desteği (Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Hollandaca), Tulliana simge setine eklenen yeni semboller, ...

Ve değişmeyenler

Pardus, her zaman olduğu gibi tüm masaüstünde Türkçe yazım denetimi, internet araçları, ofis yazılımları, çokluortam (resim, müzik, video vb) oynatıcıları, oyunlar ve sayısız yazılım ile kullanıcılarının tüm gereksinimlerini karşılayacak tek bir CD olarak geliyor...
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı Süvari

Ynt: Özgürlük için... Pardus diyoruz.
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2006, 03:36:10 ÖÖ »
Pardus ile ilgili olarak sormak istedikleriniz olursa buraya yazın arkadaşlar elimden geldiğince araştırıp sorularınızın cevabını bulmaya ve size aktarmaya çalışacağım. Ben henüz eski sürümü olan Pardus 1.0 versiyonunu kullanıyorum. Pardus 1.1 ve 2007'de neler var şu an için bilmiyorum. Yalnız özellikle internet güvenliği ve Parus'un kendine has hızı eski versiyonunda bile beni bağımlı hale getirdi. Tabiki bazı eksikleri var ancak windows ile kıyaslayınca bir çok artısı olan bir işletim sistemi. Virüs diye bir derdiniz yok en azından. En büyük sorunu ise windows'ta alışkın olduğumuz programlar ve bu programların kurulumu pardusta mevcut değil ancak; telaşa kapılmayın hemen hemen bütün windows programlarının alternatifi var. Bazıları windowstan daha iyi, bazıları windowsunkilere eş, çok az bir kısmı da windows uyumlu programlardan kötü. İsterseniz ücretsiz olarak indirip kurabilirsiniz. Beğenmezseniz silersini ;) Kurulum dosyalarını okumadan kurmayın yoksa yanlış bir şey yüzünden bütün sabit diskinizi silebilirsiniz.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2006, 09:36:53 ÖÖ »
Denemekte fayda var diye düşünüyorum. Bu güzel bilgiyi paylaştığın için teşekkürler Süvari
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2006, 11:39:10 ÖÖ »
Ben denemiştim.CD'den çalışan sürümü var elimde.Özellikler bakımında çok değişik özellikleri var.

Çevrimdışı Süvari

« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2006, 13:51:08 ÖS »
Rica ederim Burajan. Özellik olarak kendi çizgisinde gidiyor. Linux tabanlı oldu her halinden belli oluyor. Özellikle açılışta gelen garip yazılar hemen farklı bir yazılım olduğunu ortaya koyuyor.

Çevrimdışı pcalav

• Emeğimiz Bilek Zoru Allah'ım Sen Bizi Koru...
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2007, 05:13:47 ÖÖ »
Paylaşım için Teşekürler