Gönderen Konu: Pardus Kurumsal 2 önümüzdeki ay geliyor  (Okunma sayısı 411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Pardus Kurumsal 2 önümüzdeki ay geliyor
« : Şubat 22, 2011, 19:19:33 ÖS »
TÜBİTAK BİLGEM'in geliştirdiği ve 26 Aralık'ta Beta 2 sürümü duyurulan Pardus Kurumsal 2 önümüzdeki ay geliyor. Sistem kod adını Anadolu Parsı'ndan alıyor.

[sagresim]http://www.computerworld.com.tr/resim/cache/parduskurumsal_thumb250.jpg[/sagresim]TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, Pardus Kurumsal II'nin, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından geliştirilen Pardus'un kurumlara yönelik ikinci sürümü olma özelliği taşıdığı kaydedildi.

Açıklamada, 2005 yılı başından bu yana bireysel kullanıcılara yönelik ürünler sunan Pardus Proje Ekibi'nin kazandıkları deneyim ışığında geçen yıldan bu yana hazırlığı süren kurumsal ürününün gelecek ay tanıtılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, kurumsal kullanıma yönelik ürünle birlikte göç, geliştirme, kurulum, destek ve eğitim konularında iş ortaklığı programları da geliştiren Pardus, katma değeri yüksek bir ekosistem ile ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Pardus Kurumsal II, Lider-Ahenk gibi ölçeklenebilir merkezi yönetim araçları, sunucu-istemci mimarisine destek gibi teknik özelliklerin yanı sıra üç yıl için planlanan uzun dönem destek garantisi sunuyor.

İsmini Anadolu Parsı ''Panthera Pardus Tulliana''dan alan işletim sistemi, ''Tam Türkçe desteğini, hem karakter yapısının Türkçe'ye uygun hem de kullanıcıya görünen tüm mesaj ve belgelerin Türkçe olması yoluyla sağlamak; mevcut Linux dağıtımlarından ve rakip diğer işletim sistemlerinden daha kolay kurulabilen ve kullanılabilen bir işletim sistemi haline gelmek; araç temelli ve teknoloji merkezli bir tasarım yerine görev temelli ve insan merkezli bir yaklaşımla ve esnekliği ve yüksek performansı sağlayabilecek modüler bir yapıya sahip olmak'' hedeflerini taşıyor.

Computerworld
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Pardus Kurumsal 2 önümüzdeki ay geliyor
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2011, 20:01:59 ÖS »
Burak, çıkınca bunu da bir test edersin  ;D

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2011, 20:50:44 ÖS »
Burak, çıkınca bunu da bir test edersin  ;D
Tabiki fırsatım olursa  :gz

Ancak şunu söylemeliyim ki; Pardus 2011 sürümünü kurduğum yere format atarak Win 7 kurdum, ve Win 7 kurduğumdan beri XP'ye bile bakmadım  :) Win 7 ile devam. :'1
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2011, 08:26:32 ÖÖ »
makalede de belirttiği gibi teknoloji merkezli tasarm yerine kullanıcı temelli olması linuxun en buyuk kalitesi bence