Ağustos 28, 2008, 04:31:01 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Forum   Yardım Oyun Son Konular Google Etiketleri Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Photoshop ile site malzemeleri yapımı  (Okunma Sayısı 157 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yunus Emre
Moderatör
*

İsim: emreevkuran
Meslek: Öğrenci-Lise
:

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« : Mayıs 17, 2007, 16:10:02 ÖS »
Aşağıdaki listedeki kullanıcılar bu konu için teşekkür ediyorlar!Teşekkür Et

Orjinali= WebDesign.Org    Türkçeye Çeviri=SanalKurs.Net Hocam Uyardığınız İçin Saolun : )

1) Direkt Web Sitesi Yapımı

2. Haydi başlayalım! PS (Photoshop yerine kısaca böyle diyeceğim)’da yeni bir dosya açın. RGB renk modu, boyut: 780 x 690 (siz içeriğinize ve isteğinize uygun farklı bir boyut ayarlayabilirsiniz), çözünürlük: 72 DPI olsun.

3. Foreground Color (Ön renk) olarak #261E1B seçin ve bu rengi sahneye uygulamak için Alt+Backspace tuşlarına birlikte basın.

4. Burada yapacağımız ilk şey taslağımızın çeşitli bölümlerini oluşturmak olacaktır. Banner kısmı, Navigasyon Barı, sol kısımdaki navigasyon gibi.

5. Rentacgular Marquee aracı ile aşağıda görüldüğü gibi o alanı seçin.

6. Layer paletinde yeni bir layer oluşturun. Foreground Rengi: #283036, Background Rengi ise #494F53 ayarlı olsun. Gradient aracını seçmek için klavyeden G tuşuna basın ve resimde görüldüğü gibi gradient şekli çizin. Düzenli bir şekilde gradient dolgu yapabilmeniz için SHIFT tuşuna basılı tutun.

Not: Yeni layerler oluşturmak, bu çalışmaları sonradan düzenleme konusunda çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

7. Foreground rengini #555142 ayarlayın ve Background rengi de #5D5946 olsun. Aşağıdaki gibi bir seçin daha yapın ve yeni bir layer oluşturarak resme aşağıda görüldüğü üzere gradient aracı ile dolgu yapın. Seçimi iptal etmek için Ctrl+D’ye basın. Bundan sonra foreground rengini #5C5C5C şeklinde ayarlayın ve SHIFT tuşuna basılı tutarak basit bir çizgi çizin. ALT tuşuna basın ve çizgiyi aşağı çekerek bir kopyasını oluşturun. Ve bu oluşturduğunu çizgiyi navigasyon olarak düşündüğümüz sol kısmın üstüne taşıyın. Bu adımın sonunda aşağıdaki gibi bir şey ortaya çıkmış olacaktır. Bu navigasyonu daha güzel yapmak için ben ona Drop Shadow, Outer Glow ve Bevel and Emboss efektlerini uyguladım. Aşağıdaki gibi yapmanız için efekt ayarları ile biraz oynayın.

8. Şimdi sol kısımdaki navigasyon üzerinde çalışacağız. Aşağıdaki gibi bir dikdörtgen çizin. Sonra ALT tuşuna basarak onun bir kopyasını oluşturun. Son durum için aşağıdaki resimden istifade edebilirsiniz.

9. Şimdi Drop Shadow, Glow ve Bevel efektlerini uygulayın. Aşlağıdaki resme benzer bir şekil oluşması gerekiyor.

Anasayfa » Photoshop (131 ders)  Hızlı Menü ADO.Net Ambalaj ASP ASP.net AutoCAD Bilgisayar Corel Draw CSS Delphi Donanım Dreamweaver Fireworks Flash Freehand Html Illustrator Internet Javascript MS Office Photoshop PHP & Mysql PHP Nuke Premiere Püf Noktası Virüsler Visual Basic Web Hosting Web Tasarım Windows 

Bir Grafik Sitesi Hazırlıyoruz (Oyun Sitesi Yapalım)

--------------------------------------------------------------------------------
Yazar: Head Nerd     Çeviren: Siraceddin El
Eklenme: 30.09.2006   Okunma: 1272    Puan: 3.2   Seviyesi:  Orta 

1. Merhabalar, dersimize hoş geldiniz. Bu derste sizlere Photoshop kullanarak bir oyun sitesi taslağı hazırlayacağız. Hani sık sık gördüğünüz template çalışmalarındaki taslaklardan biri yani. Kullanacağınız teknikler aşağıda da göreceğiniz üzere, olabildiğince basit olacaktır, hiç zorlanmayacaksınız, diyebilirim.

2. Haydi başlayalım! PS (Photoshop yerine kısaca böyle diyeceğim)’da yeni bir dosya açın. RGB renk modu, boyut: 780 x 690 (siz içeriğinize ve isteğinize uygun farklı bir boyut ayarlayabilirsiniz), çözünürlük: 72 DPI olsun.

3. Foreground Color (Ön renk) olarak #261E1B seçin ve bu rengi sahneye uygulamak için Alt+Backspace tuşlarına birlikte basın.

4. Burada yapacağımız ilk şey taslağımızın çeşitli bölümlerini oluşturmak olacaktır. Banner kısmı, Navigasyon Barı, sol kısımdaki navigasyon gibi.

5. Rentacgular Marquee aracı ile aşağıda görüldüğü gibi o alanı seçin.

6. Layer paletinde yeni bir layer oluşturun. Foreground Rengi: #283036, Background Rengi ise #494F53 ayarlı olsun. Gradient aracını seçmek için klavyeden G tuşuna basın ve resimde görüldüğü gibi gradient şekli çizin. Düzenli bir şekilde gradient dolgu yapabilmeniz için SHIFT tuşuna basılı tutun.

Not: Yeni layerler oluşturmak, bu çalışmaları sonradan düzenleme konusunda çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

7. Foreground rengini #555142 ayarlayın ve Background rengi de #5D5946 olsun. Aşağıdaki gibi bir seçin daha yapın ve yeni bir layer oluşturarak resme aşağıda görüldüğü üzere gradient aracı ile dolgu yapın. Seçimi iptal etmek için Ctrl+D’ye basın. Bundan sonra foreground rengini #5C5C5C şeklinde ayarlayın ve SHIFT tuşuna basılı tutarak basit bir çizgi çizin. ALT tuşuna basın ve çizgiyi aşağı çekerek bir kopyasını oluşturun. Ve bu oluşturduğunu çizgiyi navigasyon olarak düşündüğümüz sol kısmın üstüne taşıyın. Bu adımın sonunda aşağıdaki gibi bir şey ortaya çıkmış olacaktır. Bu navigasyonu daha güzel yapmak için ben ona Drop Shadow, Outer Glow ve Bevel and Emboss efektlerini uyguladım. Aşağıdaki gibi yapmanız için efekt ayarları ile biraz oynayın.

8. Şimdi sol kısımdaki navigasyon üzerinde çalışacağız. Aşağıdaki gibi bir dikdörtgen çizin. Sonra ALT tuşuna basarak onun bir kopyasını oluşturun. Son durum için aşağıdaki resimden istifade edebilirsiniz.

9. Şimdi Drop Shadow, Glow ve Bevel efektlerini uygulayın. Aşlağıdaki resme benzer bir şekil oluşması gerekiyor.

10. Foreground rengini #3C3220 yapın ve Background rengi bu kez #3F2E1F olsun. Aşağıda gördüğünüz gibi bir dikdörtgen çizin ve SHIFT tuşuna basılı tutarak Gradient dolgu yapın. ALT tuşuna basarak şimdi bunun bir kopyasını oluşturun ve taşıyın. Gerekiyorsa birkaç efekt uygulayabilirsiniz. Aşağıdaki şekildeki gibi olsun.

11. Foreground rengini #2F261D yapın ve SHIFT tuşuna basılı tutarak bir çizgi çizin. Bu çizgi ayıraç vazifesi görecektir. Bu çizginin bir kopyasını oluşturun. Aşağıda göreceğiniz gibi bir şey ortaya çıkacaktır. Ben bir parça gradient değişikliği yaptım. Gerçekçiliği tam anlamı ile sağlamak için biraz yazı ekleyebilirsiniz.

12. Şimdi üst navigasyon üzerinde çalışacağız. Şekildeki gibi bir çizgi çizin ve bir kopyasını oluşturun. Linklerin tam anlamı ile hizalandığından emin olun.

13. Taslağımızın daha gerçekçi olması için bir banner ekliyorum.

14. Şimdi bir taslağımızın bir parçası olan Navigasyon ve Banner kısımlarını yapmış olduk. Şimdi taslağımız için içerik oluşturacağız.

15. Rectangular marquee aracı ile aşağıda görülen alanı seçin.

16. Seçimi iptal etmeksizin yeni bir layer oluşturun ve bu arada foreground renginin #5B4646 ve background renginin de #3F2E1F şeklinde olmasına dikkat edin. Gradient aracı ile seçili alana dolgunuzu yapın. Aşağıdakine benzer bir şekil ortaya çıkacaktır.

17. Ctrl + D’ye basarak seçimi iptal edin. Şimdi en alt kısım (footer) için aynı adımları izleyin. Renkleri (background ↔ foreground)değiştirmek için klavyeden X tuşuna basılı tutun. Footer alanı için bir seçim alanı çizin ve yeni bir layer oluşturarak seçimin içine gradient aracı ile doldu yapın.

18. Bundan sonra Stroke (dış çizgi) ayarları ile oynayıp birkaç değişiklik yapıyorum.

19. Aşağıdaki gibi bir şey ortaya çıkacaktır.

20. Sadece birkaç adım kaldı, ondan sonra tamamlıyoruz! Aşağıdaki gibi içerik eklemek için birkaç dörtgen şekil çizin.

21. Bundan sonra taslak için içerik ekleyebilirsiniz. Ben birkaç resim ve yazı ekledim, son hali aşağıdaki gibi oldu. Siz daha değişik yazı ve resimler ekleyebilirsiniz.

DEVAMI GELECEKTİR
"Bu Konuya Teşekkür Edenler":
AdmiN, burajan, uyumsuz, Y.i.Y, emre_25
« Son Düzenleme: Mayıs 18, 2007, 15:20:32 ÖS Gönderen: Yunus Emre » Logged

Evde inşaat var! / OFFLINE
AdmiN
Genel Sorumlu
Administrator
*

İsim: Adem TÜRK
Meslek: Öğretmen
:

~|| Bilginin Gücü ||~

Aktiflik
Deneyim
Seviye
WWW Stats
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2007, 20:18:07 ÖS »

Güzl bir yazı.Ama alıntı olduğu görünüyor.Başka bir siteden içerik aldığında o sitenin adresini yazının sonuna eklemelisin.

Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya Giriş Yapın
www.uzmanweb.net
|  Linkleri Görebilmek İçin
www.kahvemolasi.net
www.ademturk.net
www.uzmantoplist.com
www.rtmlogrenci.net
| Linkleri Görebilmek İçin
www.e-gazetem.net
...
Yunus Emre
Moderatör
*

İsim: emreevkuran
Meslek: Öğrenci-Lise
:

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2007, 15:49:39 ÖS »

Button Yapımı
baktabul.com

Önce 400 x 400 piksellik boş bir sayfa açın ve arka fonuna istediğiniz bir rengi verin. Ben beyaz bıraktım. Yeni bir layer oluşturun. (Nasıl yapıldığını bildiğinizi varsayıyorum) Sayfanızın istediğiniz bir alanını seçin. Ben yandaki resimde olduğu gibi bir seçim yaptım

Köşeleri yuvarlak olmasını istediyorum. Bunun için renk kanallarının bulunduğu Channels sekmesine geçiyorum ve yeni bir kanal yaratıyorum. Renk paletlerimi sıfırlamak için D tuşuna basıyorum. Böylece üst rengim siyah alt rengimde beyaz oluyor. Sıra bu seçtiğimi alan boyamaya geliyor. İster boya kovasını kullanarak isterseniz de Ctrl + Backspace tuşları ile seçtiğimiz alanın içini boyayabilirsiniz.

Not : Ctrl + Backspace tuşları o anda seçili olan arka zemin rengini seçili alanı doldurmak için kullanılır.

Şimdi Ctrl + D ile seçimi kaldırıyoruz ve Filter>Blur>Guassian Blur ile 3.5 değerinde blur veriyoruz. Sonra Image>Adjust>Levels a gidiyor ve alttaki okları keskin bir görüntü yakalayana kadar ortaya yaklaştırıyoruz. Şimdi kenarları oval bir butonumuz oldu. Ctrl tuşu ile birlikte "Alpha 1" isimli bu yeni kanalımıza tıklayıp butonumuzu seçili yapıyoruz ve Layers sekmesini tıklayıp channel dan çıkıyoruz.

Şimdi layers sekmesindeki boş layerımızda seçili alanı istediğimiz bir renk ile dolduruyoruz. Bunun için önce rengimizi değiştiriyoruz. Ben R:255 G:126 B:0 değerlerini seçip yandaki turuncu rengi kullandım. Şeklimizi boyadıktan sonra Ctrl + D ile seçimi kapatıyoruz.

Yandaki gibi alta doğru daralan bir butonunuz olmasını istiyorsanız. Edit>Transform>Perspective i seçin ve fareniz ile istediğiniz şekli verin.

Şimdi sıra geldi pırıltıları vermeye. Hemen yeni bir layer açın. Photoshop kullanıyorsanız layerlar ile dost olmalısınız. Yapacağınız her işlem için yeni bir layer kullanmak detay gerektiren çalışmalarınızda sizin için daha büyük kolaylık sağlayacaktır. Freeform pen kullanarak yandaki gibi bir şekil çizin ve çizime sağ tıklayarak "Make Selection" diyerek çiziminizi seçili hale getirin. Tekrar sağ tıklayarak bu seferde "Turn off path" ile çizim aracımızı kapatıyoruz. Şimdi yeni yaptığımız layerı bu seçili olan alanımız ile beyaz renkle dolduruyoruz.

Ctrl tuşu ile birlikte "Layer 1" i tıklayıp alanı seçin. Select>Modify>Contract ile 1 değerini girin ve Select>Inverse seçeneği ile seçiminizi ters çevirin. Şimdi de "Layer 2" yi bir kez tıklayıp o layera geçin ve delete tuşu ile fazlalıkları silin. 3-4 kez daha DELETE tuşuna basıp köşeleri keskinleştirin. Alanımızın hala seçili olmasına dikkat edin

tuşuna basarak renklerimizi sıfırlayalım. Linear Grident ile "Foreground to transparent" seçeneğini seçili alanımıza uygulayacağız. Böylece Beyazdan şeffafa doğru bir geçiş yapmış olacağız

Şimdi de sıra geldi pırıltıyı dengelemeye. Bunun için butonumuzun altına hafif bir karartma yapmamız gerekiyor. Beyaz için yaptığımız işlemi bu seferde butonun altına siyah renk için yapıyoruz. Önce kalem ile alanımızı seçiyoruz. Sağ tıklayıp "Make selection" diyoruz. Ardından "Turn off path" ile kalemimizi kapatıyoruz

Unutmamamız gereken en önemli şey siyah renk vereceğimiz alan için yeni bir layer oluşturmak olacaktır. Sonra bu yeni layerı siyah ile boyuyoruz. "Layer 1" i Ctrl ile seçerek seçili hale getiriyoruz ve Select>Modify>Contract 1 değerini veriyoruz. Select>Inverse ile seçimi tersine çeviriyoruz ve 3-4 defa DELETE tuşuna basarak etrafını temizliyoruz.

Siyah rengi seçin ve Linear Grident kullanarak seçili alanı yukarıdan aşağıya doğru renklendirin. Ctrl + D ile seçimi kapatın. Filter>Blur>Gaussion Blur ile siyah alanı biraz yumşatın. Ben 3 değerini verdim ve Opacity değerini 42 ye indirip geçirgenliğini arttırdım. Son olarak "layer 1" i seçip Layer>Effects>Drop shadow ile butonumuza gölge verebiliriz.

Butonumuz henüz bitmedi. Bu buton neyin butonu ? Bunun için üzerine text aracımız uygun bir renkte yazımızı yazıyoruz ve butonumuzu tamamlıyoruz.

Evde inşaat var! / OFFLINE
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
Google Etiketleri

Gitmek istediğiniz yer: