Gönderen Konu: Programlama Diline Başlangıç  (Okunma sayısı 2052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı romeoo

• A'dan Z'ye Photoshop Dersleri ve Eklentileri
Programlama Diline Başlangıç
« : Ekim 25, 2008, 12:41:53 ÖS »
Merhaba. Hiç bir programlama dili bilmiyorum ve Php öğrenmek istiyorum. Bu halde direk php' ye başlamamı mı yoksa alt yapı oluşturması açısından en basitiyle başka bir programdan başlamamı mı önerirsiniz?
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
PROFESYONEL LOGO YAPILIR...

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
-Programlama Diline Başlangıç
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2008, 13:48:06 ÖS »
İlk olarak Html ögren.Çünkü Html diger dillerin tabanıdır.Şu an ben html ögreniyorum.Yavaş yavaş diğer dillere geçiş yapacagız.Ders ögretmenimiz Adem Türk :D

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2008, 15:14:22 ÖS »
Direk php öğrenmeye başlayabilirsin.Fakat bu öğrenme sırasında html kod kullanımı ve php'yi birlikte öğrenirsin.Öğrenme süresi biraz daha uzun ve karışık olabilir.

Çevrimdışı fgecimli

« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2009, 20:46:50 ÖS »
Arkdaşlar Php ilgili bir sorunum var.Wampserver yükledikten sonra localhost browserda yazdığımda localhost görüntelenmiyor.Ama 127.0.0.1 yazdığımda ise görüntüleniyor.Ayrıca .php uzantılı dosyalrım notdefteri gibi gözüküyor.Oysa dreamwearda açılan bir dosya olarak gözükmesi gerekiyor.Php dosyalarımı browserda açtığımda sadece içindeki kodlar görüntüleniyor.Acaba nerde hata yapıyorum.İşletim sitemim Vista home premium service pack 2

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2009, 22:49:13 ÖS »
Php kodlarını gösteriyorsa php çalışmıyordur.Bu konuda easy php programını öneririm.

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2009, 23:23:07 ÖS »
Daha önceden Easy Php kullanıyordum vistada bir kaç sorunla karşılaştım WampServere geçiş yaptım.127.0.0.1 ve ya localhost ikiside aynı kapıya çıkmakta.Wampserver in hangi sürümünü kullanıyorsunuz siz? 2.0 sürümünü öneririm. .php dosyaları için dosyanızı sağ tıklayın birlikte açı seçin ve ordan Dreamweaveri seçtikten sonra aşağıda Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullanı işaretleyin ve Tamam'ı tıklayın.

Çevrimdışı fgecimli

« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2009, 07:44:46 ÖÖ »
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Ama bunları zaten yapmıştım.Buna rağmen çalışmıyor.Wampserver 2.0 kullanıyorum.Xp kullanırken böyle bir sorun yoktu.Vistada bu sorunu çekiyorum.Bende Lynda Php eğitim seti var.Ordaki proğramcının gittiği yoldan gidiyorum.Ama bir türlü localhost görüntülenmiyor.Ayrıca mysql'de de şifre koyamıyorum.Herşeyi sildim.En baştan nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Ayrıca php.ini'de şöyle bir değişiklik yaptım

; Examples:
;
;   - Show all errors, except for notices and coding standards warnings
;
;error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
;
;   - Show all errors, except for notices
;
;K:error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE | E_STRICT şurayı değiştirdim
;error_reporting = E_ALL &                                   ve de şu satırı   ekledim
;   - Show only errors
;
;error_reporting = E_COMPILE_ERROR|E_RECOVERABLE_ERROR|E_ERROR|E_CORE_ERROR
;
;   - Show all errors, except coding standards warnings
;
error_reporting  =  E_ALL

Buna rağmen olmadı.
Ayrıca 127.0.0.1 localhost yazını ilgili kısma ekledim yine olmadı.Sorunu galiba bulamıyorum.Buna bilgim yetmiyor.Bilen arkadaşlar en baştam bir yol gösterse iyi olur.Yoksa kafayı yiyeceğim.

Çevrimdışı fgecimli

« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2009, 00:31:43 ÖÖ »
Arkdaşlar sorunu hallettim.Sorun port:80 de imiş Bu sorun vista home basic ve premiumda varmış.Yaptığım araştırmalara göre.

Slype port 80 kullanıyor.Bu yüzden apache çalışmıyor.Ayrıca Nod32 kullanıyorsanız web erişim korumanızı kapatmanız gerekiyor.

Wampserver'ı kurmadan önce;
çalıştıra cmd.exe yaz çıkan dos ekranına "netstat -na" yerel adres veya ingilizcesi Local adress kısmında port.80 durum listening yazıyorsa port 80 kullanılıyor demektir.Yukarıda saydığım veya port:80'ı kullanan diğer proğramları kapatmanız gerekiyor.Bütün bunları ortadan kaldırdıktan sonra wampserver'ı kurabilirsiniz.

Tüm çalışmalarıdan sonra apache ve mysql çalıştı.Am ya php
Ama ya php o çalışmıyor.Bu konudaki çalışmalrım sürüyor.Bulduklarımı paylaşmaya devam edeceğim.

Çevrimdışı fgecimli

« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2009, 05:21:27 ÖÖ »
Artık php de çalıştı.Benden kaynaklanan kişisel hataymış.Php için teknik bir sorun yok.Vista home premium kullanıcıları yukarıdaki gibi yaparsa wampserver çalışıyor.