Gönderen Konu: Repeater  (Okunma sayısı 8206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GozyaSi

• Haber Editörü
  • Süper Moderatör
  • *
  • Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
Repeater
« : Mart 15, 2007, 13:08:23 ÖS »
Repeater

Repeater (tekrarlayıcı), ethernet ağ standartlarında merkezi bağlantı noktası ile node arasındaki mesafenin maximum sınırının aşması durumunda kullanılır. Sinyali alıp, güçlendirip, gönderme özelliğine sahiplerdir. Hub veya switchler de birer repeater görevi görür.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!

Derdine Dönüp 
''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!''
De!

Çevrimdışı black_dragon

-Repeater
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2011, 19:41:51 ÖS »
degerli dostum...paylaşımın güzel ama benim bi kaç sorum olcak...bi çözüme ihtiyacım var...ben mobil sinyal yükseltici arıyorum,ama bulamadım...net üzerinde var onlarada güvenemiyorum... acaba Wireless router'i bu göreve çevire bilirmiyim...mobil sinyali dağıtırmı...şu cihazın yaptıgını yaparmı acaba bi göz atarmısın...

http://www.jet.com.tr/21-gsm-900-mhz-sinyal-yukseltici-repeater.html

http://www.sinyalkeser.net/urundetay.asp?urunid=34&p=3g-2100-mhz-sinyal-yukseltici-.html

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Repeater
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2011, 23:09:44 ÖS »
Wireless router'ı gsm den kullanmayı denemedim, bir fikir söylemek için denemek lazım.

Çevrimdışı PCodemaster

-Repeater
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2011, 19:07:26 ÖS »
Merhaba,
Wireless router ile modem sinyali güçlendirilebilir. GSM sinyali güçlendirilemez. Çünkü anten yapılarından çalışma mantıklarına kadar herşey farklıdır. Wireless routerlarda antenin omajı helezon yapısı kullanılan iletken vs. önemlidir. GSM router da ise durum yine aynıdır ancak birbirinden farklıdır.
Türkiyede GSM sinyal güçlendiriciler ne yazıkki çok yüksek fiyatlara satılıyor sebebi ise az olması ve kar payının yüksek tutulması, ancak yurt dışında durum biraz farklı.
İlgilenen arkadaşlar bu hususları göz önünde bulundururlarsa olumlu olur kanısındayım:)
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS