Gönderen Konu: Servis sağlayıcılar korsana karşı birleşti  (Okunma sayısı 948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GozyaSi

• Haber Editörü
  • Süper Moderatör
  • *
  • Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
Servis sağlayıcılar korsana karşı birleşti
« : Ağustos 24, 2008, 23:23:07 ÖS »
İngiltere’de 6 büyük internet servis sağlayıcısı firmanın kendi aralarında korsan müzik paylaşımını engellemek için centilmenlik anlaşması imzaladıkları belirtildi

Hükümetin bu konudaki hazırlıklarını destekleme kararı alan ve bunu bir protokol haline getiren 6 büyük internet sağlayıcısının, yasadışı müzik dosyası kullanımını engellemek için birlikte çalışacakları açıklandı.

Çalışmanın ilk aşamasının söz konusu internet sağlayıcısı firmalar tarafından yasadışı müzik dosyası paylaştıkları tespit edilen müşterilerine “uyarı mektupları göndermesi” olacağı bildirildi. Mektuplarda firmaların müşterilerine “telif” hakkı bulunan eserlerin yasadışı müzik dosyası olarak internet üzerinden paylaşılmasının “hukuk dışı” olduğunu hatırlatacakları kaydedildi.

Bundan sonra yasal müzik dosyası paylaşım hizmetleri geliştirme yolunda adım atacakları belirtilen söz konusu servis sağlayıcısı firmaların, bu konuda yapılan anlaşmayı yakın zamanda resmen ilan edecekleri belirtiliyor.

6 internet sağlayıcısının imza koydukları centilmenlik anlaşmasının ana hatlarının İngiltere’de iş hayatı ve ticaretin denetimini yapan Department for Business, Enterprise & Regulatory Reform (BERR) tarafından hazırlandığı kaydedildi.

Bu arada hükümetin de korsan müzik kullanımının engellenmesi için yeni yasal düzenlemeler yapmak üzere çeşitli sektörlerin temsilcileriyle danışmalarda bulunmaya başladığı da belirtildi.

Kaynak: ntvmsnbc

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!

Derdine Dönüp 
''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!''
De!

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Servis sağlayıcılar korsana karşı birleşti
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2008, 23:24:54 ÖS »
Güzel bir atılım güzel bir başlangıç ;D
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Seo4Smf Tagleri: