Gönderen Konu: Silinebilir Kağıt Yılın Buluşları Arasında  (Okunma sayısı 1389 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GozyaSi

• Haber Editörü
  • Süper Moderatör
  • *
  • Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
Silinebilir Kağıt Yılın Buluşları Arasında
« : Kasım 20, 2007, 11:29:14 ÖÖ »
Xerox'un geçtiğimiz aylarda duyurusunu yaptığı "silinebilir kağıt" buluşu, dünyaca ünlü TIME dergisi tarafından 2007 yılının en iyi buluşları arasında gösterildi.

Xerox’un geliştirdiği ve geçtiğimiz aylarda duyurduğu “silinebilir kağıt” buluşu, TIME dergisinin 19 Kasım 2007 tarihli sayısında yayınlanan ve bu yılın en çok ses getiren buluşları arasında yer aldı.
 TIME dergisinin çevre kategorisinde yer verdiği ve “İz Bırakmadan” başlığı ile duyurduğu Xerox’un “silinebilir kağıt” buluşu, kağıt üzerine basılı bilgilerin, 16-24 saat içinde kaybolmasına ve aynı kağıdın tekrar tekrar kullanılmasına imkan veriyor. TIME dergisi, yıllar önce ortaya atılan “kağıtsız ofis” kavramının gerçekleşmediğini ve Xerox’un “silinebilir kağıt” buluşuyla, bu miti ortadan kaldırdığını vurguladı.

Xerox’un Kanada’daki AR-GE Merkezi, teknolojinin kimyasal tarafı olan silinebilir kağıt ve bileşenleri üzerinde çalışırken, Xerox’un PaloAlto’daki PARC AR-GE Merkezinde ise silinebilir kağıt üzerine defalarca baskı yapacak yazıcı cihazının geliştirilmesi için çalışılıyor.PARC’daki Xerox bilim adamları hali hazırda, farklı dalga boylarındaki ışıkları yazma kaynağı olarak kullanan prototip bir yazıcı geliştirdiler. Mevcut geliştirilen teknoloji, basılmış yazı ve görüntülerin zaman içinde doğal olarak kaybolmasını veya istenirse belli bir ısı seviyesinde anında ortadan kaldırılabilmesine imkan veriyor.

Kaynak :Teknolatte
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!

Derdine Dönüp 
''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!''
De!

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Silinebilir Kağıt Yılın Buluşları Arasında
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2007, 21:45:35 ÖS »
Kağıtlarla ilgili birçok bilgim olmasına rağmen silinebilir kağıdı ilk kez duydum :) Kağıtlarda teknolojiye ayak uydurdu
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.