Gönderen Konu: site kurmayı nasıl öğrenebilirim  (Okunma sayısı 3202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı coruhunsesi

• Süper Moderatör
  • *
  • Php de adım adım yol alıyor'du
site kurmayı nasıl öğrenebilirim
« : Eylül 06, 2008, 09:11:11 ÖÖ »
s.aleyküm arkadaşlar ben bu işlerde hanüz çok yeniyim şimdi sizlerden bi ricam var sitede bulamadım soracağım soruyu buraya yazım varsa soracağım sorunun nerde yapıldığı buraya link koyarak beni yönlendirmenizi isteyecem şimdi sorum şu ben hostve domainimi aldım onun içine mesela php mybb bir forum kurmak istiyorum önceliker o formu nerden nasıl indirecem bunun için pc de olması gereken prpgram nedir bu 1.si ikiye gelelim site için veritabanı nasıl kuruluyor bu 2.si forumu hosta nasıl atabilirim attıktan sonra forumu nasıl ve ne şekilde kurabilirim kısacası benim hiç birşeyden haberim yok benim isteğim tek başıma sıfırdan site nasıl kurulur onu öğrenmek sizlerden ricam olacak bana bu konuda yardım edin nasıl kurulur nasıl dosya atılır tema nasıl atılır forum a tema nasıl koyulur bunların hepsini hatta anasayfada en yukarıya konulan bir banner var onu bile nasıl yapıp nasıl koyuyoruz bunların hepsini nasıl ve nerden öğrenebilirim inşllh bana yardım edersiniz şimdiden tşk ler
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Bir bak etrafına herkes mutlu bir sen misin üzgün? Dertler türlü türlü her biri bir sürgün!Ama unutma ki ALLAH var gülsün yüzün.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-site kurmayı nasıl öğrenebilirim
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2008, 15:04:04 ÖS »
Şimdi arkadaşım daha yolun başındasın ve sadece bir cevapla herşeyi öğrenmen yada benim herşeyi yazmam mümkün değil. Hostun ve domainin var demişsin. Yapman gereken ilk önce bir ftp programı edinmen.
Filezilla programını indirmek için: http://www.uzmanweb.net/forum/yazilim_program/filezilla_ftp_programi_guncellendi-t4819.0.html

Filezilla ile bilgisayarındaki dosyaları sitene upload etmeyle ilgili resimli anlatım için: http://www.uzmanweb.net/forum/resimli_veya_video_seklinde_hazirlanmis_ders_anlatimlari/filezilla_araciligiyla_gonderme-t1985.0.html

Mybb ile ilgili pek bilgim yok. Ancak google'dan araştırma yaparak gerekli dosyaları indirebilirsin.

Forumumuzda daha ayrıntılı bilgiler mevcuttur. Forumumuzda arama yaparak gerekli bilgileri edinebilirsin.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı coruhunsesi

• Süper Moderatör
  • *
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2008, 19:04:06 ÖS »
tabiki bir anda mümkün değil ama verdiğiniz bilgiler yinede bana çok yardımcı olacaktır sanırım bunun için çok çok şk ediyorum saol

Bir bak etrafına herkes mutlu bir sen misin üzgün? Dertler türlü türlü her biri bir sürgün!Ama unutma ki ALLAH var gülsün yüzün.

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2008, 19:08:25 ÖS »
Mybb forum yerine Smf forumu öneririm.Smf forum için sitemizden daha çok faydalanabilirsiniz.

Çevrimdışı coruhunsesi

• Süper Moderatör
  • *
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2008, 19:16:17 ÖS »
şimdi şole bişey ben domainle hostu aldım kurmasından anlamadığım için arkadaşa kurdurdum oda bana çok uzakta ben artvindeyim o istanbulda o yüzden her daim ulaşamıyorum ona okulu felan var ondan dolayı o en başta mybb kurdu sonra sitenin veritabanında kurulurken sorunlu olarak kurulmuş sitede dil sorunu oldu ben bu dil sorunu giderilmeyince tekrar bir web master e başvurdum oda sitemin veritabanındaki sorundan dolayı smf kuracaktı ama kuramadı izinleri verememiş bende diğer arkadaşa soledim tekrar oda sildi siteyi tekrar yükledi ama gene smf kuramadı izinler denen şey verilmesinde sorun oluyormuş o mybb kurdu ama kendide pek anlamıyor mybb den mesela forum sayfasına güzel bi tema koyamadık bende dedim en iyisimi ben öğrenmeye çalışıyım smf site daha güzel diyorlar ama yapamadığımız için mecbur mybb kullanıyoruz ilginiz için tşk ler

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2008, 22:39:00 ÖS »
O zaman mybb kurulumu hakkında bilgi edinmelisiniz.İlk önce buradan mybb dosyalarını  indiriniz.

Daha sonra ftp programınız ile anadizine mybb dosyalarınızı atınız.Yükleme işlemini tamamladıgınızda internet tarayıcınızın adres çubuguna siteadınız.com/forum-dosyalarini-yuklediginiz-klasör/install/ yazınız.Önünüze yükleme kurulum alanı gelecektir.Daha sonra aşagıdaki adımları takip ediniz.

1.adım: Açılan ilk sayfada kurulumda izlenecek adımlar sıralanıyor, bu bölümü next butonuna basarak geçiyoruz.

2.adım: Burada karşımıza lisans sözleşmesi geliyor. Okuduktan sonra next butonuna basarak ilerliyoruz.

3. adım: Yazılabilir olması gereken dosyaların kontrolu yapılıyor. Eğer yazılabilir değillerse FTP programınız aracılığyla CHMOD değerlerini 777 yapanız. Daha sonra next butonu ile burayıda geçiyoruz.

4.adım: Burada veritabanı bilgilerinizi girmeniz istenmekte. Bilgileri doğru bir şekilde girip next butonuna basınız.

5.adım: Eğer veritabanı bilgilerini doğru girdiyseniz tablolar oluşturulacak. Tablolar oluşturulduktan sonra next butonuna tıklaıyoruz ve 6.adıma geçiyoruz.

6.adım: Forumun çalışması için gerekli olan veriler kaydediliyor ve burayıda next butonuna basarak geçiyoruz.

7.adım: Bu adımda MyBB’nin orjinal teması yükleniyor. Bu adımı next butonuna basarak geçiyoruz.

8.adım: Burada forum bilgilerini girmemizi istiyor.

-Forum Name: Forumunuzun adını yazın

-Forum URL (No trailing slash): Forumuzun adresini yazın (Otomatik tanıyacaktır)

-Website Name: Forumun en altında gözükecek WebSitenizin ismini soruyor.Burayada forumunuzun adını yazabilirsiniz.

-Website URL: Eğer forumunuzu ana dizine(root) atmadıysanız buraya direk olarak siteadınız.com şeklinde yazınız.

-Cookie Settings: Bu kısma ellemiyoruz.

-Contact E-Mail: Sitenin en altında gözükecek iletişim adresini buraya yazmanızı istiyor..

NOT: Bu ayarların hepsini daha sonra Admin Panelden değiştirebilirsiniz.

Next butonuna basarak ilerliyoruz.

10.adım: En önemli yer burası diyebiliriz. Foruma giriş yapabilmeniz için gerekli olan Kullanıcı Adını, Şifresini, Email adresini bu bölüme yazmanız gerekmektedir.
« Son Düzenleme: Eylül 06, 2008, 22:41:15 ÖS Gönderen: Özgür Hiçyılmaz »