Gönderen Konu: Sitemap Hazırlama (Program+Anlatım)  (Okunma sayısı 6096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Y.i.Y

• Moderatör
  • *
  • Bir sevda masalı değilki bu elbet birgün bitecek!
    • Yusuf ilyas YILMAZOĞLU - Kişisel Web Sitesi
Sitemap Hazırlama (Program+Anlatım)
« : Mart 16, 2007, 16:30:31 ÖS »
Evet Bazı Arkadaslar bu konuda çok sorun yaşıyolar. Sitemap nasıl hazırlarım neden hazırlarım gibi sorularla karşılaşabiliyoruz...

Sitemap Nedir ?

Arama motorlarının özellikle Google Aramamotorunun sitenizi hızlı indexlemesi ve doğru indexlemesi için hazırlanmış site haritasıdır...

Peki nasıl hazırlarım ?

Çok basit ben hazırlayabiliyorsam sizde kolayca hazırlayabilirsiniz... Aşağıda vermiş olduğum programı indirip bilgisayarınıza kurunuz...

UzmanWeb.Net | http://johannesmueller.com/...GSiteCrawler...EXE

Şimdi Ne yapmalıyım ?

Programı başlatın ve Karşınıza Gelen ekranda ADD yazan kısmı tıklayın,

sırasıyla ekrandaki gibi işlem yapın...

sonra karşınıza gelen ekranlarıda next diyerek işleme başlayın yeni açılan sayfada url'ler sıralanmaya başlıyacak... Sitenizin sayfasına göre indexlenme süresi artabilir... 10 sayfalık bir site sadece 30sn sürüyor... eğer 7000-10.000 sayfa gibi sayfalara sahipseniz bu süre 5-6 hatta 10 saati bile bulabilir...

işlem bittikten sonra dosyaları nasıl hazırlarız...

resimde gösterdiğim yeri tıkladığınızda karşınıza dosyayı nereye kaydetmesi gerekiyor yolu gösterin ve tamam diin bir süre sonra bir ekran daha beliricek onada yes diin toplamda size 3 dosya vericek bunları FTP ye girip ana dizine atmanız gerekiyor.(bazen 4 dosya olabiliyor 4ncü text dosyası hatalı linkleri gösterir ve bu hatalı linkler sitemapa dahil edilmemiştir o dosyayı silebiliriz)

Dosyaları FTP ye attıysak sırada ne var... Tabiki google

http://www.google.com/webmasters/sitemaps/login

adrese giriyoruz. kullanıcı adı ve pasword bir gmail hesabınız varsa onu kullanabilirsiniz...

giriş yaptıktan sonra add url kısmında web sitenizi googleye kayıtlayın...

karşınıza şöyle bi ekran gelicek

verify yazan yeri tıklıyoruz, karşımıza gelen 3 seçenekten en alttaki upload an HTML file seçeneğini seçiyoruz. kutucuk içerisinde bize vermiş olduğu googleadfadfka050.html gibi bi ismi kopyalıyoruz. masa üstümüze yeni bir .txt dosyası hazırlayıp dosya ismini bize verilen google kodu ile değişiyoruz ve html olarak kaydediyoruz. 0 kb olan bu dosyayıda FTP upload ediyoruz.Ftp de görülen dosya ismi googleadfadfka050.html şeklinde oluyor.

sonra tekrar google ekranına dönerek sitemizi verify yapıyoruz...

şimdi sıra sitemapımızı googleye tanıtmada...

ana sayfada bulunan eklediğimiz sitenin hemen karşısı verify ok işaretinin hemen yanı Add a Sitemap tıklıyoruz.

karşımıza gelen seçenekten 2ncisi olan Add General Web Sitemap seçeneğini seçiyoruz. gelen ekranada sitemapı koyduğumuz dizin yolunu gösteriyoruz... Example: http://www.domainadınız.com/sitemap.xml

add web sitemap tıkladıktan sonra bu işlem tamamdır artık google sizin sitemapınızı kayıtlarına aldı... peki şimdi ne yapmalıyım... size kalmış dilerseniz pr yüksek sitelerden link alın veya link değişimlerine katılıp toplistlere hitlistlere sitenizi ekleyin... bu işlemi her yaptığımda karşılaştığım olay ve izlediğim yol şöyle...

sistemi aynen yukardaki gibi yapıyor. iyinet+realist+webservis ekliyorum ve kendi sitelerimden yeni siteye link veriyorum. 2nci gün index.php googlede görülüyor ve hit ufaktan ufaktan gelmeye başlıyor. 12-13ncü günlerde ise hitim konuma göre baya baya artıyor... 200-300 olan tekil hit 13ncü gün 3bin 4binlere yükselip googledede bir çok sayfam indexlenmişti...

bazı arkada$lara yardımcı olur inşallah. takıldığınız bi kısım olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. sürçü lisan ettiysek affola iyi çalışmalar bol hitli günler....
Alıntı
Alıntıdır...

Programın linki yenilenip en son sürümü eklenmiştir.
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2008, 00:37:52 ÖÖ Gönderen: AdmiN »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı socratyunus

-Sitemap Hazırlama (Program+Anlatım)
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2007, 17:13:37 ÖS »
öncelikle ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkürler. Biz okulumuzun sitesini yaptık.Benim bir sorunum var. bir türlü olmadı halen siteyi görmüyor."masa üstümüze yeni bir .txt dosyası hazırlayıp dosya ismini bize verilen google kodu ile değişiyoruz. 0 kb olan bu dosyayıda FTP upload ediyoruz..." bunu anlamadım google kodu hangisi oluyor?
googleadfadfka050.html gibi olan mı?

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2007, 18:53:09 ÖS »
Google bu şekilde bir kod verir.
googleadfadfka050.html   sizin de yadığınız gibi google kodu bu oluyor.Yahoo da aynı yöntemi kullanır, yani adı karışık harflerden oluşan bir html dosyası.

Çevrimdışı tekniker

• tekniköğretmen
  • www.teknikogretmen.org
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2007, 18:18:07 ÖS »
Hocam biz bu sitemap i zaman zaman güncelleyecekmiyiz, yoksa bir kez yapmamız yeterli mi?

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2007, 23:20:03 ÖS »
Zaman zaman tekrar yapmak gerekiyor sanırım.Bu yapıldığında sitenin o anki linklerini alıyor.Sonradan eklenen konular için ayda bir veya 2-3 ayda bir yapmak lazım.

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2008, 08:33:08 ÖÖ »
Adem hocam ben daha oncede bahsetmiştim size bu konudan ancak benim kafama takılan br sorun var.
google nin html dosyası robot.txt ve googlede kayıt tamamlandı ancak googleye girip site istatistiklerine baktığımda 40 tane erişilemeyen sayfa goruyor bunların hepsi sitemdeki php dosyaları ve hiç bir konuyu gormemiş sadece php dosyalarına bakmıs.
Örnek Resim;

Bunları görmesini engellemek ve forumdaki konuları bulmasını sağlayamazmıyız?

Ayrıca googlede şu sekilde bi ibare cıkıyor.

bunlar bir yana birde googlede arama yaptığımda boyle bi site ve sayfaların olmadığını soyluyor sadece site:www.site.com yazınca 3 tane link cıkıyor. bunların tam bi acıklamasını alabilirmiyim acaba cok sinirimi bozuyo bu olaylar.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2008, 09:34:23 ÖÖ »
Erişilemeyen sayfa olabilir fakat 1. resimdeki linkler haricinde google'un doğru indexlediği sayfalar da var mı?

2. resimde çıkan sayfar normal.Çünkü google .php sayfalarını indexlemiş, fakat php sayfalarına direk ulaşmaya çalışınca dosya hacking attempt uyarısı verir.

Şimdi sizin foruma baktım.Forumun altındaki sitemap linkleri hatalı ve forumdaki linklerde de tema hatası veriyor.
Örnek: http://portalforum.byethost11.com/forum/bilgisayar_ve_muzik/guitar_pro_ve_resimli_anlatimi-t8.0.html

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #7 : Temmuz 08, 2008, 10:39:39 ÖÖ »
Hocam 1. resimdekiler haricinde google normal bi topic konusunu v.s indexlememiş sadece boyle php ler var

2. resimdeki sorun ise çözümü nasıl olur sorun değilse güzel.

forum altındaki sitemap linkine basınca

Bu sorun mu oluyor

Ayrıca tema hatasıda sizin baktığınız anda display.templatede oynamalar yapıyordum ondandır.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2008, 18:58:11 ÖS »
Belki robotx.txt dosyasından olabilir.Ana dizindeki bu dosyanın içeriğini aşağıdaki gibi yap.Normalde sitemp hazırlayıp google a yükledikten sonra orda kaç sayfanın indexlendiği yazar.

User-Agent: *
Allow: /

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #9 : Temmuz 09, 2008, 20:17:40 ÖS »
Onları kontrol ettim aynen dediğiniz gibi yazılı zaten robot.txt googlenin indexlediği sayfalar sadece yukarıdaki sayfalar. bi sorun var ama ney googlenin işi yok sayfalar yerine php dosyalarınamı bakıyo anlamadım:)

Birde Bu üstte verilen programla  işlem yapıyorum 2000-3000 sayfaya cıktı ama benim sitemde 70 konu var sadece  bitmek bilmiyor o bitmeden ben bitirdim olusan sitemapta sadece boş sayfalar yazmıs ve sitedeki resimleri yazmış.

Şu sekilde:

<url><loc>http://www.portalforum.byethost11.com/index.php?pag=1822 ... gidiyor
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2008, 00:19:12 ÖÖ Gönderen: jarni »