Gönderen Konu: SKYPortal RC7d Yayınlandı  (Okunma sayısı 1713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sevgi

SKYPortal RC7d Yayınlandı
« : Şubat 18, 2008, 23:55:45 ÖS »
Sky Portalın RC7d sürümü www.skyportal.net sitesinde yayınlanmıştır. RC7 kurup denedim. Gözlemlediğim kadarıyla Bir çok yenilikler göze çarpmaktadır

1 - Download ve Article modulleri daha fonksiyonel hala geldi. Ozellikle admin yönetimi daha basitleştirilmiş. Bileşenler üzerinde tam bir hakimiyet sağlanmıştır.
2- Admin olan super yönetici Administrator olarak değiştirilmiş. (Config.asp dosyasından istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)

3 - Config.asp dosyasında yeni kontroller eklenmiştir. Kullanıcı kayırolurken kullanıcı adı şifre gibi bileşenlerin en az kaç karakterde olması gerektiğini belirleyebilirsiniz. Bunun gibi bir kaç bileşen config.asp dosyasında düzenlenebilir hale getirilmiş

4 - Güvenlik kodu kullanımında daha etkin hale getirilmiş.

5 - SKYpage.asp diğer modullerle daha kullanışlı hale getirilmiş.

6 - Localhost kurulumu yok sanırım. çünkü ben kuramadım. 

7 - Ufak tefek pek çok hata giderimiş. Ancak portalın kullanılması sırasında pek çok hata ile karşılaştım. Bu hatlaları sayfayı yenileyince giderildiğini gördüm.

8 - Gurup oluşturma yetki verme gibi işlemler konusunda daha kullanışlı olmuş onceki sürümdeki eksiklikler giderilmiştir.

9 - RC6 dan RC7 uprage yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

10 - Admin yönetim kısmına yeni fonksiyonlar eklenmiş.

11 - Firefox ta kullanırken sorunlar yaşanıyo. Ozellikle Article modulunde bulunan sağ ve sol boloklar baya genişliyor. Birde bazı yonetim işlevleri sadece internet explorer ile çalııyor

İlk gözüme çarpan özellikleri bunlar....

Kullana arkadaşlara hayırlı olsun...

Saygılar
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2008, 13:44:00 ÖS Gönderen: sevgi »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-SKYPortal RC7d Yayınlandı
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2008, 10:57:36 ÖÖ »
Localhost kurulumu var. Localhostta kurmak için config.asp dosyasında bFso, bAspNet, bXmlHttp değerlerini false olarak belirtmek gerekiyor. En azından ben böyle yaptım ve kurdum.

Şuanda pek fazla inceleme fırsatı bulamadım. Modülleri de incelemedim. İnceleyince daha ayrıntılı bilgiler yazarım.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2008, 16:45:19 ÖS »
Sürüm notları
- Bu sürümde güvenlik için bir çok kod değişikliği yapıldı, portalı daha güvenli olması sağlandı.
- Portalın daha hızlı çalışması için kodlarda değişklik yapıldı.
- Gelecek sürümlerde modül yazımını kolaylaştırmak için kodlar ve kullanıcı ara yüzü daha kullanışlı hale getirildi, gereksiz kodlar temizlendi.
- Portalı daha güçlü hale getirmek için kodlamalar devam etmektedir.Bu yönde skyportalı kullanan site sahiplerinin, henüz çoklu dil desteği olmayan modülerin ve skyportal temel kodlarının yerel dillerde de sorunsuz çalışması için skyportala destek olması iyi olur.

Skyport önceki sürümlerinden son sürüme yükseltme yapmak istiyorsanız aşağıdaki açıklamaları okuyunuz.Bu yükseltme sonucunda kendi kurdğunuz 3. parti modüller çalışmayabilir.

1. Portalla birlikte site üzerinde kurulu olan tüm modülleri de üst sürüme yükseltmelisiniz.Yeni sürümü indirirken modüllerin yeni sürümlerini de indiriniz.

2. Site dosyalarının ve veritabanının yedeğini alınız.

3. Skyportal dosyalarını ve kullandığınız tüm modüllerin yeni sürümlerini indiriniz.

4. config.asp dosyasını sitenizdeki config.asp dosyası içindeki bilgilerle güncelleyin.

5. Sitenizde kurulu olan modüllerin include satırını fp_custom.asp dosyasından bakarak yeni dosyalardaki fp_custom.asp dosyasını aynı şekilde düzenleyin.

6. Tüm dosyaları sitenize yükleyin.

7. site_setup.asp dosyasını  www.siteniz.com/site_setup.asp  şeklinde çalıştırın ve açıklamaları takip edin.

8. Sitenin güncellenmesi bittikten sonra adres çubuğuna her modülü kuracak şekilde (create****.asp  gibi)  dos isimlerini yazarak enterabasın ve tüm kurulu modülleri de bu şekilde yeni sürüme yükseltin.

RC7 Dil dosyasını yakında sitemizden indirebilirsiniz.

RC7'de bazı sayfalarda ve sayfa başlıklarında oluşan Türkçe dil sorunu giderilmiş.Yeni yaptıkları tema da hoşuma gitti.
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2008, 20:59:07 ÖS Gönderen: AdmiN »

Çevrimdışı 17632

• Tropik Bitkiler Dünyası Sitesi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2008, 21:41:23 ÖS »
Değerli Uzmanweb.net Dostlarımız www.skyportal.net ' in Sitesinden Sky Portalın RC7d sürümü Site pakedi indiren varmı ben indirmeye calışıyorum boş bir sayfa cıkıyor karşıma bilgisi olan değerli dostlarımız kısaca nedenini açıklarsa cok sevinirim.

Herkese Saygılar.Bora Tokdemir
Değer Verdiğim Dostlarımı Öz Kardeşim Gibi Severim '' Birdua '' Benim Kardeşimdir

Çevrimdışı sevgi

« Yanıtla #4 : Mart 02, 2008, 22:45:19 ÖS »
ben şimdi  denedim bir sorun gözükmüyor. İndirilebiliyor. Tekrar deneyin

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2008, 01:16:19 ÖÖ »
Bir sorun yok, indiriliyor.

Çevrimdışı skyquakes

• la uhibbul afilin...
    • Miskin Kedi
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2008, 23:08:34 ÖS »
portal üzerinde epey değişiklik yaptığım için rc7ye yükseltmedim hala siteyi. şu haliyle ihtiyacımı görse de bir hafta sonumu ayırıp görünümü ve kendi kodlarımı bozmadan yükselmeyi düşünüyorum . modüllerdeki iyileştirmeler cazip görünüyor ancak mutlaka hatalar her zaman olacaktır. benim önerim, yayınlandığı zaman hemen indirip kurmamak. bir kaç hafta bekleyip öyle indirmek. çünkü forumlara yazılan sorunlar giderilip dosyalar yeniden yükleniyor zaman zaman.
her şey bir tutam mavi uğrunaydı;
   biraz gökyüzünden,
            biraz denizden,
                biraz da kalbimizden...
bir tutam mavi içindi her şey...

Çevrimdışı merterdem

• ALPDATA
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2011, 08:37:39 ÖÖ »
en son sürümü nereden indirebilirm? Sky Portal kapalı! Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.