Gönderen Konu: smf forum databese hatası [Çözüldü]  (Okunma sayısı 990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı coruhunsesi

• Süper Moderatör
  • *
  • Php de adım adım yol alıyor'du
smf forum databese hatası [Çözüldü]
« : Mart 21, 2009, 18:44:01 ÖS »
Bugün kurulu olan mkpotal ı silip yeniden kuracaktım fakar mkportal ı ftp ye atarken ftp programında bir hata yaptım mkportal ı forum klaösürünün içinede atmışım dosya aktarımı yaparken şu dosya mevcut yinede üzerine yazılsınmı diye uyarı aldım ve iki kere gelen bu uyarıyı dikkat etmeden kabul ettim üçüncü uyarıda ise jeton düştü  reddettim forum sayfa girdiğimde bana şu hatayı verdi

ERROR: Database error.
Cannot execute the query: SELECT icon, title, url, position, target FROM mkp_mainlinks WHERE type = '1' AND active = '1' ORDER BY `position`
MySql Error returned: Unknown column 'active' in 'where clause'
MySql Error code: 1054

sanırım bu bir database hatası phpmyadmin e girip tabloları onar  dedim fakat yinede aynı sonucu aldım şimdi sitemdeki içerikler acaba gitmişmidir eğer gitmiş ise hiç onarıma girmeden direk siteyi yeniden kuracağım eğer gitmemiş ise nasıl kurtarabilirim smf sürümüm 1.1.6 idi
« Son Düzenleme: Mart 21, 2009, 19:03:08 ÖS Gönderen: çoruhunsesi »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Bir bak etrafına herkes mutlu bir sen misin üzgün? Dertler türlü türlü her biri bir sürgün!Ama unutma ki ALLAH var gülsün yüzün.

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-smf forum databese hatası
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2009, 19:01:57 ÖS »
Dosyaların tümünü silmiş olsan da veritabanına bir şey olmaz.Dosyaları yüklerken conf_mk.php nin boş alnını diğerinin üzerine yüklemiş olabilirsin.Hata mesajında belirtilen tabloyu bulamıyor.
conf_mk.php değişmişse, içindeki bilgileri tekrar yazmayı dene.Forum içindeki settings.php dosyasını kontrol et.Onda da değişiklik varsa onu da elle düzenle.
Eğer olmazsa farklı bir veritabanı oluşturup onun üzerine forumu ve portalı kur.Daha sonra settings.php dosyasından veritabanı bilgilerini eski veritabanı ve kullanıcısı olarak değiştir.Eski veritabanını kullanmaya devam edecektir.

Çevrimdışı coruhunsesi

• Süper Moderatör
  • *
-smf forum databese hatası [Çözüldü]
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2009, 19:04:09 ÖS »
Çok tşk ederim hocam ftp den mkportalı silince sorun düzeldi ne olmuş bende anlamadım fakat düzeldi.
Bir bak etrafına herkes mutlu bir sen misin üzgün? Dertler türlü türlü her biri bir sürgün!Ama unutma ki ALLAH var gülsün yüzün.

Çevrimdışı coruhunsesi

• Süper Moderatör
  • *
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2009, 11:41:47 ÖÖ »
Hocam peki yeni veritabanı oluşturup bu dediklerinizi yapınca diğer forumdaki içerik ve üyelikler gidermi.

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2009, 20:01:56 ÖS »
Eski veritabanına bir şey olmaz.