Gönderen Konu: somee yardım  (Okunma sayısı 2646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı birdua

somee yardım
« : Ekim 22, 2007, 22:48:24 ÖS »
mrhaba
arkadaşlar
somee den aldığım bir alanda dizinleri yüklediğimiz alanadı olan klasör bir şekilde silinmiş.
sitenin etkin olması için bu klasörün olması ve dizinlerin bu klasörde calıştığı için  bu klasöre yeniden nasıl ulaşırım yada bu klasörü nasıl yapabilirim.denemelerim boş cıktı.klasor olmuyor ne yapmam gerek  tşk ler
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-somee yardım
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2007, 01:07:46 ÖÖ »
Aldığın alan bilgilerini kontrol et. ftp adresi, kullanıcı adı kısımlarını özellikle. ftp adresi kısmına birde ip no ile girmeyi bir dene.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı birdua

-somee yardım
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2007, 23:01:47 ÖS »
normalinde zate ip nodan bağlantı kuruyorum genelde
bağlantıda bir sıkıntı yok
bağlantı sağlanıyor fakat bağlantıda cıkması gereken  alan isimli dosya yok ortada
ve ben bu dosya yüzünden alanı kullanamıyorum lütfen o dosyayı tekrar nasıl oluşturabileceğim konusunda yardım ederseniz gercekden sevineceğim tşk (sözkonusu bağlantıların ftp den yapıldığını da belirtmek isterim )
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2007, 23:06:35 ÖS Gönderen: birdua »

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
-somee yardım
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2007, 23:43:23 ÖS »
Anladım. Ama benim bu konuda pek bilgim yok ve yapabileceğim birşey de yok.

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı ismailcanga

-somee yardım
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2007, 23:57:49 ÖS »
Aynı olay benimde başıma geldi ne yaptıysam olmadı ayrıca somee.com kafasına göre siteyi silebiliyor buna dikkat edin benim 3 tane bayaaa hit alan sitelerimi sildi  :-X

Çevrimdışı birdua

-somee yardım
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2007, 00:07:26 ÖÖ »
desenize durum vahimm:)

Çevrimdışı boycer

-somee yardım
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2007, 15:21:54 ÖS »
somee nasıl açılıyo bana yardım edecek varmı

Lütfen mesajlarınızda e-mail adresi yazmayın.
Yönetici: burajan
« Son Düzenleme: Kasım 26, 2007, 16:04:19 ÖS Gönderen: burajan »

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
-somee yardım
« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2007, 16:01:02 ÖS »
Bu linki tıklıyorsun, açılan sayfadan "SIGN UP" düğmesini tıklıyorsun, karşına çıkacak formu dolduruyorsun, devamında da ftp bilgileri geliyor ondan sonra ftpden hesabına bağlanıp dosyalarını upload ediyorsun.

Bakınız: Ücretsiz Host Kayıt İşlemi (somee.com) (Resimli Anlatım)

somee nasıl açılıyo bana yardım edecek varmı
« Son Düzenleme: Kasım 26, 2007, 16:03:22 ÖS Gönderen: burajan »

Çevrimdışı birdua

-somee yardım
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2007, 12:32:32 ÖS »
anladığım kadarıyla söz konusu olan some adreslerinin artık kullanılamayacağı ve bu silinen
dizin dosyalarının oluşturulamadığı , bunuda somee yönetiminin bilincli olarak yapıldığıdır
buraya kadar anladığım bu .peki böyleysee neden o alanları alırken kullandığımız alan isimlerini yada belirtilen mail adreslerini  bu islem yapılmıştır başka deneyin gibi uyarılar yapıyor
böle olunca
sözkonusu alanın aktif olduğu   , ve bu problemin yönetiminden kaynaklanmadığı düşünüyorum. benim endişem herhangibi bir kücükde olsa hack işleminden kaynaklanan bu tür problemlerin nasıl cözeceğimizdir.belkide kullanılamayan alanların sorunuda budur.onemli olan
bunu nasıl çözebileceğimiz  tşk ler

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
-somee yardım
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2007, 13:03:39 ÖS »
Somee'nin ücretsiz servisini kullandığımız için herhangi bir yaptırımda bulunanamayacağımız gibi, bu olayları çözmekte someeye bağlı bir durumdur. Eğer someenin teknik servis bölümü varsa, ayrıca ücretsiz alanlar içinde teknik destek sağlıyorsa; somee kullanıcılarının yapması gereken teknik servisle görüşmesidir.

Ben bu konuda bilgilerimi hep paylaşıyorum. Ama bazen çözülemeyen problemlerin olduğunu görüyorum. Bu konuda ise bildiklerim varsa forumumuzda paylaşıyorum. Ancak benimde bilmediğim problemler olabiliyor. Dolayısıyla bunlarla ilgili pek bilgi veremiyorum.

E-mail adresiyle yeniden bir alan alamayacağı durumu şöyle olabilir: Somee e-mail adreslerini kayıt altına almış olabilir. Bu nedenle aynı e-mail adresiyle kayıt işlemi yaptırmaya izin vermeyebilir.

Hack olayının olacağını zannetmiyorum. Eğer zaten yeni bir açılmış web alanında ise böyle bir hack olayı olmaz. Ama bir siteniz vardır bu bedava alanda. Ve bundan dolayı bu servisin bir açığı varsa bu açıktan yararlanarak sitenin kullanılmamasını gerçekleştirebilir.

Benimde kullandığım somee alanları oldu. Ve sonunda iptal edildi. Bu iptalin neden gerçekleştiğini bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum. Çünkü bu web alanını projelerim için kullanıyorum. Ve arada bir kullanıyorum. Heralde someenin ücretsiz servisinde bir aktiflik süresi koymuş olabilirler. Dolayısıyla da aktif olmayan hesabı silmiş olabilirler.

Bu şekilde silinen hesaplarımın yerine, ve tabiki lazım olduğunda hep yeni bir alan açıyorum. Keşke bir alan olsa ve hep silinmese de bende yeni bir alan almasam. Ancak hesap iptal olunca bende bu yola başvuruyorum.

Somee de ayrıca güzel servis sunan asp destekli bir host servisidir. Hem ücretsiz hemde ücretli planları bulunmaktadır. Bazı problemler yaşamak doğaldır. Ama bununla ilgili çözüm bulmak zor olabilir. Bu konu hakkında da kullanıcıların yapabileceği pek birşeyi olmayabilir.

Ayrıca someenin bilinçli yada bilinçsiz birşey yapabileceği konusunda kesin hüküm vermek doğru olmaz.