Somee'nin ücretsiz servisini kullandığımız için herhangi bir yaptırımda bulunanamayacağımız gibi, bu olayları çözmekte someeye bağlı bir durumdur. Eğer someenin teknik servis bölümü varsa, ayrıca ücretsiz alanlar içinde teknik destek sağlıyorsa; somee kullanıcılarının yapması gereken teknik servisle görüşmesidir.
Ben bu konuda bilgilerimi hep paylaşıyorum. Ama bazen çözülemeyen problemlerin olduğunu görüyorum. Bu konuda ise bildiklerim varsa forumumuzda paylaşıyorum. Ancak benimde bilmediğim problemler olabiliyor. Dolayısıyla bunlarla ilgili pek bilgi veremiyorum.
E-mail adresiyle yeniden bir alan alamayacağı durumu şöyle olabilir: Somee e-mail adreslerini kayıt altına almış olabilir. Bu nedenle aynı e-mail adresiyle kayıt işlemi yaptırmaya izin vermeyebilir.
Hack olayının olacağını zannetmiyorum. Eğer zaten yeni bir açılmış web alanında ise böyle bir hack olayı olmaz. Ama bir siteniz vardır bu bedava alanda. Ve bundan dolayı bu servisin bir açığı varsa bu açıktan yararlanarak sitenin kullanılmamasını gerçekleştirebilir.
Benimde kullandığım somee alanları oldu. Ve sonunda iptal edildi. Bu iptalin neden gerçekleştiğini bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum. Çünkü bu web alanını projelerim için kullanıyorum. Ve arada bir kullanıyorum. Heralde someenin ücretsiz servisinde bir aktiflik süresi koymuş olabilirler. Dolayısıyla da aktif olmayan hesabı silmiş olabilirler.
Bu şekilde silinen hesaplarımın yerine, ve tabiki lazım olduğunda hep yeni bir alan açıyorum. Keşke bir alan olsa ve hep silinmese de bende yeni bir alan almasam. Ancak hesap iptal olunca bende bu yola başvuruyorum.
Somee de ayrıca güzel servis sunan asp destekli bir host servisidir. Hem ücretsiz hemde ücretli planları bulunmaktadır. Bazı problemler yaşamak doğaldır. Ama bununla ilgili çözüm bulmak zor olabilir. Bu konu hakkında da kullanıcıların yapabileceği pek birşeyi olmayabilir.
Ayrıca someenin bilinçli yada bilinçsiz birşey yapabileceği konusunda kesin hüküm vermek doğru olmaz.