Gönderen Konu: Soru ve Çözüm listesi  (Okunma sayısı 2231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
Soru ve Çözüm listesi
« : Ocak 23, 2007, 18:42:10 ÖS »
Bu başlık normalde kilitli olacak ve belirli aralıklarla güncellenecektir. Bu sayfanın özelliği forumda sorulan soruların daha anlaşılır hale getirilmesiyle oluşturulan bir çözüm listesi olmasıdır. Eğer sizin de aklınıza takılan sorular varsa öncelikle aşağıdaki soruları inceleyin. Aşağıdaki sorulardan bir tanesinin cevabını yetersiz buluyorsanız yine başka bir başlık açmadan ilgili bağlantının altına sorularınızı yazın. Zaten bütün cevaplar mevcut cevaplara bağlı bir link içermekte. Başlıklardaki (+) işareti gerekli güncelemenin yapıldığını ve bu listeye eklendiğini gösterir.

Soru: SMF üst menüleri nasıl değiştirilir?
Hangi dosyalarda değişiklik yaparak menü ögelerinin adlarını değiştirebiliriz?
Cevap: Burayı tıklayın.

Soru: Bir web sayfası nasıl yapılır?
Cevap: Burayı tıklayarak 30 adımda bir web sayfası nasıl yapılır adlı yazıyı okuyabilirsiniz.
Yeni başlayanlara öneriler.

Soru: PHP dosyalarını bilgisayarımda nasıl açabilirim?
Cevap: Burayı tıklayın. [1]

Soru: Ücretsiz doman (alan adı) hizmeti alabileceğim adresler var mı?
Cevap: Şimdilik www.tr.cx ve www.yonlendir.com adresleri var aklımda ilerleyen zamanlarda konuyla ilgili daha kapsamlı bir sayfa açılması durumunda bu açıklama düzenlenecektir.

Soru: Yazılımların (mwp, mkportal, phpbb vs) altındaki imzalarını kaldırmak bir sakınca oluşturur mu? Örnek soru.
Cevap: Yasal olarak başınız derde gir(mey)ebilir. Ancak; bu bir vefa borcudur. Kullanmakta olduğunuz yazılımın yapımcılarına en azından bu kadarını borçlusunuz. Karşılaşacağınız yaptırımlardan bir tanesi de teknik destek alamamak olacaktır. Bir çok geliştirme grubu eğer yazılımlarındaki imzalar kaldırılmışsa sorulan sorulara cevap vermeyeceğini açık bir dille ifade etmektedir.

Soru: MKPortal genişlik ayarını (kontrol panelinin dışında), hangi dosyadan yapabilirim?
Cevap: Cevap için tıklayın.

Soru: MKPortal modül ve teknik desteği sağlayan adresler var mı?
Cevap: www.mkportal.it

Soru: Siteme bir mail formu koymak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Cevap: Bunu yapmak için ASP/PHP ya da benzeri bir script kullanmanız gerekir. Bunun için de kullanacağınız alanın (host) bu yazılımlardan en az birini destekliyor olması şarttır. Form için kullanacağınız script'i mevcut siteniz eğer script dilini destekliyorsa kendi sitenizin uygun bir yerine yerleştirmeniz gerekir.

Soru: SMF forumum var ve uzmanweb'deki gibi forum ana sayfasında görüntülenmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Cevap: Yönetim paneli > kullanılan tema kısmında forum ana sayfasında gösterilecek yeni mesaj sayısı seçeneğinde kaç mesaj ayarlarsan o kadar mesaj görünür.Hızlı cevap yerindeki ikonlar ve hızlı cevabın mesaj gönderir gibi olmasını yeni modül yükleyerek yapabilirsin.

Soru: SMF forumum var ve alt kısmına toplist kodları eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Soru: CHMOD 777 nedir ve nasıl değiştirilir?
Cevap: Resimli anlatım için burayı tıklayın.

Soru: Veritabanını nasıl yedekler ve taşırım? [MYSQL]

Soru: SMF forumum var ve üyelik sözleşmesini Türkçe'ye çevirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Soru: SMF'de hızlı cevap modülü nasıl aktif hale getirilir?

Soru: Hazır PHP siteleri ve kurulumları hakkında bilgi verir misiniz?
Cevap:Burayı tıklayın.

Soru: Windows XP Home Edition üzerine IIS kurulabilir mi?
Cevap: XP Home'da IIS kurulamıyor. İnternette bu konuyla ilgili birçok döküman bulmama rağmen ben IIS çalıştıramadım. Dolayısıyla başka yöntemler bulmaya çalıştım.
babyweb adlı bir program ile asp dosyalarını çalıştırabilirsin. ancak karışık kodlamalarda babyweb programı çalışmıyor. Program forumumuzda mevcut.
Birde Abyss Web Server diye bir program var bu diğer programdan daha iyi. Bu programın ayrıntılı bilgisi için burayı tıkla (Burajana teşekkürler)

Soru: Bir videoyu siteme hangi kodları kullanarak ekleyebilirim?

Soru: Hazır portallar hakkında yardım edebilir misiniz?

Soru: Portal kurulumları ile ilgili bilgi verir misiniz?
Cevap: Burayı tıklayın

Soru: SQL veritabanında kullanıcı ve şifre oluşturma hakkında bilgi verir misiniz?

Soru: Joomla kurulumu hakkında bilgi verir misiniz?

Soru: MKPortal ve SMF'ye hoşgeldin mesajı nasıl eklenir?

Soru: MKPortal'a blok içinde GOOGLE reklamları nasıl eklenir?
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2007, 12:07:45 ÖS Gönderen: Dinç »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Seo4Smf Tagleri: