Gönderen Konu: SQL kurmak istiyorum  (Okunma sayısı 8105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı varolvarol

SQL kurmak istiyorum
« : Aralık 08, 2006, 16:49:22 ÖS »
burada bazı şeyler yazılı ama tam anlamadım...örnek olarak doldururmusun..

'strConnString = "Provider=SQLOLEDB;Data Source =SQLServer or IP;Initial Catalog=database name;UID=SQL User;PWD=SQL password" 'SQL Server >-----> (

'strConnString = "Provider=SQLOLEDB;Data Source =SQLServer or IP;DSN=DSN_name;UID=SQL User;PWD=SQL password" 'SQL Server using DSN >-----> (9)
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı retry

• Moderatör
  • *
    • Trakya Müzik - Türk piyanist Birliği
Ynt: SQL kurmak istiyorum
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2006, 00:23:56 ÖÖ »
plesk panelinden veri tabanları na girip  yeni veritabanı oluştur  seçeneğini kullanacaksınız mssql  veritabanı isminizi  örnek:  sitem   olarak yarattıktan sonra  sitem  veritabanı içine girip  yeni veritabanı kullanıcısı ekle seçeneğinden  veritabanı kullanıcı adı : sitedbadı şifre: 123456 gibi kullanıcıyıda  yarattıktan sonra mwp config.asp den

veritabanı ayarlarınızı sql servere göre değiştirmelisiniz.
strConnString = "Provider=SQLOLEDB;Data Source =SQLServer or IP;Initial Catalog=sitem;UID=sitedbadı;PWD=123456" 'SQL Server >----->  gibi. .
bu işlemden sonra    '  kod başına işareti ile veritabanı  bağlantı şeklini seçmelisiniz.

şu an config asp elimde yok  ama  veri tabanı şekli içinde üstteki kodların biraz yukarısındaki.  veri tabanı şeklinide msaccess ten mssql olarak ' işareti ile değiştirmelisiniz.  en son işlemde site_setup.asp çalıştırıldıktan sonra  mwpniz  mssql db ye kurulmuş olucaktır.

paylaşmak Güzel şey. 

Çevrimdışı varolvarol

« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2006, 17:24:31 ÖS »
sıfır kodlar aşağıdadır.. ben yazdığın gibi ayarladım ama olmadı..
 yardımcı olursan sevinirim.

url adresi  www.ovacikkoyu.net/config.rar

indirip bakarmısın.. ilgili yerleri gösterirmisin.

Çevrimdışı retry

• Moderatör
  • *
    • Trakya Müzik - Türk piyanist Birliği
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2006, 23:02:21 ÖS »
62. satırda
strDBType = "access"
'strDBType = "sqlserver"   
  bulup
'strDBType = "access"
strDBType = "sqlserver"    olarak değiştireceksin   aşağıdada tırnak işareti ile  veritabanını mssql olarak seçiyor veritabanları adı ve şifreni yazıyor  site_setup.asp  yi çalıştırıp kuruyorsun

'## Make sure to uncomment one of the strConnString lines!
'strConnString = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=c:\inetpub\wwwroot\maxwebportal\db\db2k15.mdb" '## MS Access 97

'strConnString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("db/db2k20.mdb") '## MS Access 2000 using virtual path
'strConnString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\inetpub\wwwroot\maxwebportal\db\db2k20.mdb" '## MS Access 2000

strConnString = "Provider=SQLOLEDB;Data Source =SQLServer or IP;Initial Catalog=database name;UID=SQL User;PWD=SQL password" 'SQL Server

'strConnString = "Provider=SQLOLEDB;Data Source =SQLServer or IP;DSN=DSN_name;UID=SQL User;PWD=SQL password" 'SQL Server using DSN
'#################################################################################
'#################################################################################

paylaşmak Güzel şey. 

Çevrimdışı varolvarol

« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2006, 14:55:49 ÖS »
dostum dediklerini aynen yaptım
ama yok olmuyor.. sayfa görüntülenemiyor .... mssql kurdum .. hata yok. herşey normal... sıkıntı ne olablir acaba..

Çevrimdışı varolvarol

« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2006, 15:19:01 ÖS »
Active Server Pages error 'ASP 0113'

Script timed out

/site_setup.asp

The maximum amount of time for a script to execute was exceeded. You can change this limit by specifying a new value for the property Server.ScriptTimeout or by changing the value in the IIS administration tools.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2006, 17:31:38 ÖS »
MSSQL kurduktan sonra veritabanı oluştur.O veritabanına kullanıcı ve şifre ekle.Yukarıdaki yazılan kodlardaki veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifreye de oluştururken yzdığın değerleri yaz.

Çevrimdışı varolvarol

« Yanıtla #7 : Aralık 10, 2006, 18:22:08 ÖS »
MSSQL kurdum vertitabı adı , kullanıcı adı şifre .. hepsini ilgili yerlere yazdım. .. ... herlşey noraml gözüküyor...

Script timed out

/site_setup.asp

The maximum amount of time for a script to execute was exceeded. You can change this limit by specifying a new value for the property Server.ScriptTimeout or by changing the value in the IIS administration tools

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #8 : Aralık 10, 2006, 21:28:33 ÖS »
Anlatmak istediğim şu.MSSQL i kurduktan sonra sql server üzerinde veritabanı oluşturdun mu?

Çevrimdışı varolvarol

« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2006, 10:52:37 ÖÖ »
evet oluşturdum..... veritabanıadı +kullanıcı adı+şifre.. bilgileri config.asp de yazdım.. veritabanı bileşenini sectim. (') kaldıdım.. acess koydum..