Gönderen Konu: SQL veritabanını bir hosttan başka bir hosta taşıma ?  (Okunma sayısı 6792 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
SQL veritabanını bir hosttan başka bir hosta taşıma ?
« : Mayıs 07, 2007, 13:06:07 ÖS »
Arkadaşlar 100 mb civarında veri yükü olan veritabanımı farklı bir hosta taşımak istiyorum, daha doğrusu host aynı ama ben sistemi değiştireceğim ve başka bir alanda deneme amaçlı yeni bir site açacağım. Denemelerim başarılı olursa kullandığım siteyi değiştireceğim. İnternette uzun zaman arama yapmama rağmen güzel bir veri taşıma anlatımına rastlayamadım. Bu konuda bilgisi olan, daha önce bu işi başarıyla yapmış arkadaşlar varsa eğer onlardan veri taşıma işlemini resimli bir şekilde anlatmalarını rica ediyorum.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
-SQL veritabanını bir hosttan başka bir hosta taşıma ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2008, 12:47:17 ÖS »
Valla bu bilgiye benimde ihtiyacım var su anda bedava host üzerinde yayın yapıyorum ancak tereddütlüyüm kapanma veya silinme riski tasıyor dosyaları yedekledim pc ye ancak sql dosyasını baska bi hosta yerleştirme nasıl olucak eskisi gibi calısıcakmı tam bilmiyorum bi anlatan olsa iyi olurdu bende bulamadım.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2008, 23:28:59 ÖS »
Her türlü sitede işe yarayan sağlam bir yöntem var.Sqldumper, ile sağlam yedekleme ve geri ükleme yapılabiliyor.Konu anlatımı aşağıdaki linklerden bakabilirsiniz.

http://www.smf.gen.tr/smf/index.php/topic,16129.0.html
http://www.smf.gen.tr/smf/index.php/topic,13033.0.html

İkinci yöntem.Smf'nin yedekleme ve geri yükleme araçları.Bu dosyaları forumda bulabilirsiniz.
Gerekli dosyaları aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=91722.0

Üçüncü yöntem phpmyadmin panelden yedekleme.Tabi burda veritabanı boyutu 2 MB'ı geçince geri yükleme yapılamyor.

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2008, 09:01:40 ÖÖ »
Sağolasın hocam ancak bi sorunum var benim byethostta olduğndan bedava diyemi ne veritabanı bulunamadı diyor sql i vermicek mi bu byethost acaba anlamadım.

Sadece kendi sitesinde dısarı aktar seceneğiyle bi zip dosyası aldım 250 kb değerinde  xxx.sql adlı bi dosya doğrumudur aldığım sizce?

ayrıca dosya içindeki kodlarda hep su anki site adresi var ben bunu baska bi hosta atınca ne olucak:S
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2008, 09:26:40 ÖÖ Gönderen: jarni »

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2008, 12:15:02 ÖS »
Byethostta kontrol panelinde PhpMyAdmin bölümünü açarak mevcut veritabanına PhpMyAdmin ile ulaşabilirsin. Burada istediğin şekilde dışarı aktarma olayı yaparak bilgisayarına kaydedebilirsin.

İndirdiğin sql dosyasına bakarak daha olumlu sonuçlara ulaşabilirsin. Tüm verileri kaydetmişmi diye tek tek kontrol etmek, göz gezdirmek daha iyidir.

Ayrıca dosyaların yedeğini ve sql yedeğini başka bir yerde deneme yaparsan sonucunu daha iyi görebilirsin.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2008, 12:29:07 ÖS »
haklısın burak baska bi hostta denicem ancak kafama takılan şu ki indirdiğim sql dosyasının içindeki kayıtlarda hep su anki sitenin isimleri yazıyor yani bunu baska hostta attığımda yanlış olmazmı?

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2008, 12:48:53 ÖS »
Yanlış olur tabiki. Onlarıda atmadan önce sql dosyasından değiştirebilirsin.

Mesela daha önce smf'nin veritabanını alıp localhostumda deneme yapmıştım. Tabiki adresler farklı olunca temasında vs... sorun çıkatıyordu. Onları da smf'nin ayarları onarma dosyasıyla düzeltmiştim. Ancak böyle yapmadan önce sql dosyasındaki değiştirilmesi gereken yerleri değiştirebilirsin.

En iyi çözüm, deneme-yanılma olayı ile bulunan çözümdür.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2008, 12:52:44 ÖS »
Yanlış olur tabi ki... Bahsettiğin konu sıradan bir yanlış olmaktan öte aldığın yedeğin çalışmasını engelleyecek bir problem olacaktır ama çözümü basit. Veri tabanı tablolarında gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra sorunsuz kullanırsın. Bunun için de domain ve dizin adlarını düzeltmen, veritabanı kullanıcı adını ve şifreni uygun hale getirmen yeterli. Hangi yazılımı kullandığınızı bilmiyorum ama phpbb için "table_config" tablosunda ve "config.php" dosyasında düzenleme yapmanız gerekecektir.

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2008, 12:59:51 ÖS »
tablolara dikkat etmedim dinç hocam su anda dosyaları indiriyorum sql dosyasına baktım eski domain adını yazan bölümler genelde  portala eklediğim sayfalar ve iconlar onları bi hamlede düzeltme sansım varmı acaba.
yada fazla soru sormadan once bi ayarlamaya calısayım sonra size donerim ;)

eğer yapabilirsem askere rahat gidicem:)

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #9 : Ağustos 04, 2008, 20:52:23 ÖS »
Smf nin veritabanı yedekleme aracı ile forumun tablolarını, phpmyadmin'den de portalın mk_ ön eki ile başlayan tablolarını yedeklersen iyi olur.forumun içine forum veritabanı yedeğini atıp, sonra smf nin veritabanı geri yükleme aracı ile forumun yedeğini geri yükleyip, sonra smf onarım aracı ile eski site bilgilerini onarabilirsin.Bu şekilde eski site adreslerini yeni site adresiyle kolayca düzenleyebilirsin.Veritabanından tek tek düzeltmene gerek yok. Son olarak phpmyadminden mkportal tablolarını içeri aktarırsın.İşlem tamamdır.