Gönderen Konu: Tek tiklama ile iki sayfa acmak (html)  (Okunma sayısı 1943 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ataktos

Tek tiklama ile iki sayfa acmak (html)
« : Mart 27, 2011, 21:08:53 ÖS »
Arkadaslar tek buttonum var, buna iki tane link vermek istiyorum. Birinciyi ayni sayfada acacak ikinci link "mainframe" bolumunde acilacak. Html nasil bir kodla olabilir?
Tesekkurler
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı PCodemaster

-Tek tiklama ile iki sayfa acmak (html)
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2011, 13:03:51 ÖS »
Merhaba Sn. ataktos,
Kod aşağıdaki gibidir:
Kod: [Seç]
<a href="http://birincisite.com" onClick="window.open('ikinci site.html')" target="_blank">tıkla</a>
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS

Çevrimdışı ataktos

« Yanıtla #2 : Mart 28, 2011, 18:31:52 ÖS »
Ustad calisiyor da ikinci linki yeni pencerede aciyor, benim istedigim ikinci linki sayfa icindeki "iframe" e gondermesi. Bu mumkun mu?
Target ile denedim ama tutmadi.

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #3 : Mart 28, 2011, 18:49:17 ÖS »
Mümkün,
Önce html sayfanızın <head></head> tagları rasına

<script type="text/javascript">
function openTwoLinks(target1, target2)
{
window.parent.frames['orta'].location = target1;
window.parent.frames['solmenu'].location = target2;
}
</script>

Kodunu yazıyorsunuz 1. target ve 2. target olacak olan link hangi framede açılacaksa ayarlıyorsunuz

sonra sayfa içerisinde linki açağıdaki gibi koyuyorsunuz
<a href="javascript: openTwoLinks('html-index.html', 'html-menu.html');"> Html Giriş </a>

Çevrimdışı ataktos

« Yanıtla #4 : Mart 28, 2011, 19:42:34 ÖS »
function openTwoLinks(target1, target2)
{
window.parent.frames['_self'].location = target1;
window.parent.frames['mainframe'].location = target2;
}
</script>

<a href="javascript: openTwoLinks('pageiframe.html?i3', 'parforol.html');"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">ikili link</span></a>

Ustad ustteki gibi duzenledim ama tiklayinca hicbirsey yapmiyor. Biyerde hata mi var acaba?

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #5 : Mart 28, 2011, 20:20:29 ÖS »
Yapmak istediğiniz şey tam olarak şu mu:
1-bir tane link var tıklayınca sayfada iki tane frame de iki tane farklı link açmak.
2-bir tane link var tıklayınca bir frame de bir de yeni sayfada link açmak.

benim gönderdiğim kod bir tane link var sayfada  2 tane farklı frame de farklı iki linki açmak yani 1 deki.

Çevrimdışı ataktos

« Yanıtla #6 : Mart 28, 2011, 20:30:40 ÖS »
Bir sayfam var, bu sayfada bir tane de iframe var.

Linke tiklayinsa hem sayfa degissin hem de iframe.

Aslinda ilk link ile sayfa degismiyor, menunun acilmasi icin java kod calisiyor. Yani mainpage.html deki alt menunun tiklayinca acilmasi icin mainpage.html?1s ; e bir link vermem gerekiyor ve bu sayede alt menu aciliyor, ama alt menu acilirken mainmage.html de bulunan mainframe in icerigini de degistirmek istiyorum.

http://www.padiom.x10.bz/newtest/page.html?i3

Uc ve dorduncu sol menu dugmelerinde gorebilirsin

Biraz karisik bir olay, kendim de tam anlayamadim ki anlatabileyim

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #7 : Mart 29, 2011, 09:14:03 ÖÖ »
Merhaba,
"Linke tiklayinsa hem sayfa degissin hem de iframe." bu işlemi yapmanız imkansız. Çünkü frame sayfa içine gömülüdür, bir link sayfayı değiştirirken diğer link framei değiştiremez. Zaten sayfa bir linkle değiştirilmiş olacak.
Yapmak istediğiniz şeyi tam olarak anlatabilirseniz daha iyi yardımcı olunabilir...

Çevrimdışı ataktos

« Yanıtla #8 : Mart 30, 2011, 17:54:13 ÖS »
<a href="index.html?i3"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">menu1</span></a>
                                                            <ul>
                                                            <li><a href="parforol.html" target="mainframe">Φορολογικά θέματα</a></li>
                                                            <li><a href="parerg.html" target="mainframe">Εργατικά θέματα</a></li>
                                                            <li><a href="parasfal.html"target="mainframe">Ασφαλιστικά θέματα</a></li>
                                                            <li><a href="parkoin.html" target="mainframe">Κοινωνικά θέματα</a></li>
                                                            <li><a href="pareplog.html" target="mainframe">Επαγγελματος Λογιστή</a></li>
                                                            <li><a href="parallikatig.html" target="mainframe">Αλλη Κατηγορία</a></li>
                                                            </ul>
                                                            </li>

Bu ustteki kod, bir java yardimiyla menu olarak calisiyor. Menu1 linki tiklanildiginda alttaki <li> ile belirtilen satirlar kadar alt menu aciliyor.
Menu1 deki "index.html?i3" olarak gorunen link aslinda sadece alt menulerin gorunmesini sagliyor. Boyle bir sayfa yok. Sadece index.html var. fakat index.html?i3 veya i4 veya i2 linki cagirilinca java yardimiyla alt menuler aciliyor.
Yani benim index.html?i3 yerine baskabir link koymam imkansiz, eger koyarsam alt menuleri kaybediyorum.

Simdi yapmak istedigim alt menuleri kaybetmeden ust menuye de iframe icin link eklemek.
Cozum icin gerekliyse java codunun da bir parcasini gonderebilirim.

Bahsi gecen sayfanin linkini vermistim ama degisti, yenisini yaziyorum, buradan sayfayi forebilirsiniz. http://www.padiom.x10.bz/

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #9 : Mart 31, 2011, 08:47:29 ÖÖ »
Merhaba,
Sayfanın başıda <head> </head> tagları arasına aşağıdaki kodu ekleyiniz.

function openLinks(target1)
{
window.parent.frames['mainframe'].location = target1;

}
</script>

Daha sonra sayfanızda bulunan koddaki ilk satırı değiştireceğiz:
<li>
                                                            <a href="index.html?i3"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ</span></a>
                                                            <ul>
                                                            <li><a href="parforol.html" target="mainframe">Φορολογικά θέματα</a></li>
                                                            <li><a href="parerg.html" target="mainframe">Εργατικά θέματα</a></li>
                                                            <li><a href="parasfal.html"target="mainframe">Ασφαλιστικά θέματα</a></li>
                                                            <li><a href="parkoin.html" target="mainframe">Κοινωνικά θέματα</a></li>
                                                            <li><a href="pareplog.html" target="mainframe">Επαγγελματος Λογιστή</a></li>
                                                            <li><a href="parallikatig.html" target="mainframe">Αλλη Κατηγορία</a></li>
                                                            </ul>
                                                            </li>

Değiştireceğimiz kod:
<a href="index.html?i3"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ</span></a>

Bu kod yerine aşağıdaki kodu yapıştıralım :
<a href="index.html?i3" onclick="javascript: openLinks('arxiki.html');">ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ</a>
Deneyin bakalım olmuş mu?