Gönderen Konu: textarea ve replace komutlarının kullanımı  (Okunma sayısı 3210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
textarea ve replace komutlarının kullanımı
« : Şubat 06, 2007, 19:40:28 ÖS »
Asp ile ufak çapta denemeler yapıyorum. Bunların ilki basit bir script. Bir formdan veritabanına veri gönderiyorum sonra da veritabanından başka bir sayfaya aldığım veriyi yazdırıyorum. Veri yazdırmada sorun yok ancak alırken biraz sıkıntı yaşıyorum.

Birinci sıkıntım "textarea" kullanımı. Textarea'ya yazdığım metinde ENTER'e bastığım ve alt satıra geçtiğim halde veri yine bir önceki satırın bittiği yerden devam ediyor kaydedilmeye. Yani
 kodu eklemem lazım bunun için de internette biraz araştırma yaptım "replace" koduyla çözebilirsiniz deniyordu. Denedim yine olmadı. Sanırım replace kodunu yanlış yere yerleştiriyorum. Ben replace kodunu form.asp adındaki dosyaya koydum. (form.asp verileri aldığımız formun olduğu dosya)

Bu kodları form_islem.asp (veritabanına verilerin gönderildiği dosya) sayfasına koyduğum zaman sayfa hata veriyor.

Öğrenmek istediğim replace komutu nasıl ve hangi sayfada kullanılır? ve ikinci olarak da textarea'da satır atlatma konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Ynt: textarea ve replace komutlarının kullanımı
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2007, 02:27:16 ÖÖ »
Bu konuda sana yardımcı olabilirim Dinç.
Mesela ben scriptlerimde veritabanına kodları işliyorum. Daha sonra kendim yaptığım inc_functions.asp ile veritabanımdan çağrıyorum. Mesela sen textarea kutusunda bir satır atlayarak yazı yazdın ve veritabanına gönderdin. Şimdi sen bi deneme.asp diye dosya oluştur. deneme.asp dosyasının içeriği:
<%
Function MesajFormatla(Mesaj)
Mesaj= replace(Mesaj, Chr(10), "
", 1, -1, 1)
MesajFormatla = Mesaj
End Function
%>
Yazdıklarını veritabanından çağırırken yapman gereken çağırdın sayfaya bu deneme.asp dosyasını include etmek ve aldığın veriyi şu şekilde yapmak:
Eğer sen veriyi şu şekilde çağırıyorsan <%=rs("Mesaj")%> bunu şu şekilde değiştir: <%=MesajFormatla(rs("Mesaj"))%>
Bu şekilde satır atlama işlemini yapmış olursun. Hatta buna benzer birçok alıştırma yaparak daha da geliştirebilirsin.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
Ynt: textarea ve replace komutlarının kullanımı
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2007, 10:15:19 ÖÖ »
Sağolasın dostum ufak ufak birşeyler yapmak istiyorum artık.

Çevrimdışı burakyavuz

-textarea ve replace komutlarının kullanımı
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2011, 15:48:19 ÖS »
Buraya veritabanını ve kodların olduğu sayfayı yükleye bilirmisiniz.