Gönderen Konu: Twitter'ın asıl zaafı!Sosyal ağ saldırıları çoğaldı:Hedefte Twitter,Facebook var  (Okunma sayısı 824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Dünyanın en sağlam ve güçlü yazılımlarında bile açık bulunabilir. Zararlı yazılım yaratıcıları ve kötü niyetli şahıslar, ufacık bir açıktan bile faydalanabilir. Bu sebeple sürekli olarak güncellemeler geliştirilir ve yeni anti-malware yazılımları programlanır.
[sagresim]http://www.pcworld.com.tr/resim/cache2/twitter-pic_4b92baf911a0f_thumb240.jpg[/sagresim]

Twitter'ın suistimal edilebilen problemi, büyük avantajlarına rağmen Linux/Kernel çekirdeği olarak görülüyor. Ne yazık ki bu çekirdeğin, zayıf noktaları bulundu. Linux/Kernel optimum bir yazılım yaratmak için elverişli ama güçsüz yanları da mevcut.

Bu bilgilerden anlaşılabileceği üzere; Twitter kullanıcıları yeni hırsızlık vakasına hazır olmak zorunda... Bunlar ne yazık ki yalnızca Twitter için değil, Gmail ve Hotmail için de geçerli. Sosyal ağ hırsızlıklarının tavan yaptığı günlerde dikkatli olmalıyız.

pcworld.com.tr
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı WhisperSuLtaN

• Süper Moderatör
  • *
:) bir antisosyal paylaşımcı olarak yazacağım cümle insanları çok kizdiracak eminim ...

"umarim tüm sosyal paylaşım ağları facebook, hi5, twitter gibi en populer olanları başta olmak üzere , saldırıya uğrar, kapanır ve bir daha açılamaz"

insanları boş sohbete, saçma sapan zaman öldürücü faaliyete iten, bu zararlı sitelerin yok olması kadar güzel bir haber alacağımı sanmıyorum bu sanal ortamda ...

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
Twitter'ı hiç kullanmadım ve bilmiyorum. Facebook kullanıyorum ama onunla ilgili eleştirilerimde bu sitede yer alıyor zaten.

Twitter'ı bu kadar ünlü yapan medyadır. Bu Twitter olayını bir internet kullanıcısı olarak duymuştum ama bir iki televizyon kanalında bu siteyle (Twitter) ilgili birşey gösterildikten sonra dikkatimi daha çok çekti. Dolayısıyla bu ve benzeri sitelerin medya ile de yükseldiğini düşünüyorum.

Herşey amacına göre kullanılırsa bence bir sorun yoktur. Ama amaca göre kullanılmadığı gibi de abartılmaları da çok anlamsız.

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı WhisperSuLtaN

• Süper Moderatör
  • *
Facebook u da ünlü yapan medya idi ...

daha sonra anladık ki , ne ece erkennin , ne suat sunanin , ne sibel canın , ne sezen aksunun, facebook adresleri yoktu ...

medya istedi , bizler girdik

girdik çıkamadık , birde ortak kılıf uydurduk "kaybettiğimiz arkadaşlarımızı buluyoruz"

soruyorum kaç eski arkadaşınızı buldunuz,

ha buldunuz, buldunuzda ne oldu? ne yaptınız ne paylaşabildiniz kaybettiğiniz eski arkadaşınızla

:D keşke hiç bulmasaydım yaf dediğiniz oldumu ? yada keşke hiç bulunmasaydım dediğiniz bi an ?

facebook yada twitter vb sosyal paylaşım ağları tek bir işe yarıyor

Alıntı
Kız: Yeter x senden ayrılmak istiyorum, olmuyor işte ya anlasana ...

Erkek: ayrılmak mi benden mi ? e bu öyle kolay değil güzelim , facebooka fotoğraflarımızı koyarım , hani varya şu özel fotoğraflarımız , hatırladın mı :D

Kız: İnanamıyorum yaa , Kendine gel..

Erkek: Ben kendimdeyim de , bi sen kendine gel , düşünsene fotograflardan sonra oluşacak hayran kitleni :D
Bilmem anlatabildim mi ?

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
Son yazdığın alıntıda katılıyorum sana.

Eski arkadaş olayı da pek mantıklı gelmiyor bana :)

Ben eski arkadaşımla uzun zamandır görüşmüyorsam zaten görüşmüyorumdur. Onu facebook'ta bulsam ne olur bulmasam ne olur. Zaten kaybetmediğim arkadaşlarım veya dostlarımı da bulmam için facebook'a gerek yok. Çünkü görüşüyoruzdur. Eski arkadaş olayı bu yüzden pekde mantıklı değil. Hatta şunu da söyleyeyim. Eski bir iki arkadaşımı buldum, daha doğrusu o beni buldu. Bende onayladım (ekledim). Ama eklediğimden beri bir kere bile konuşmadık. Yani o beni ekledi ben onu... Sadece bu kadar :D

Facebook'u açmamdaki neden ise (Adem abi bilir :gz) askerdeki arkadaşlarımla görüşmek. Gerçi o zamanlar öyle düşünmüştüm ama şuan yine bana mantıksız geliyor :D

Çevrimdışı WhisperSuLtaN

• Süper Moderatör
  • *
:)))

Zaten Adminim sizin ve benim gibi zeki insanlar uğramıyor bile facebook a ,

benim 5 hesabım var facebook da , ancak orayı sömürmek amaci ile kullanıyorum

derdim kimsenin fotosuna bakmak, yada eklediği saçma sapan kedi kesen videolara yorum yapmak değil

yeni bir site kurarim , kurduğum siteleri facebook aracılığı ile tanıtırım, reklamlarını atarım, davetler gönderirim.

Kısa sürede sitelerimin hiti yükselir :D

bunun dışında 10 dk dan fazla tahammül bile edemiyorum facebooka

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
Faydasından çok zararı olsada sosyalleşmek adına insanı masabaşına mahrum ediyor.Herkes bilgilerini kendi rızasıyla bıraktığı için de çoğu doğru bilgi oluyor ve muazzam bir bilgi yumağı haline geliyor.Her zaman bunu da iyiye ya da kötüye kullanmak isteyenler çıkabiliyor.