Gönderen Konu: Üstadlar!!Bakın lütfen.  (Okunma sayısı 2437 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mahbup

Üstadlar!!Bakın lütfen.
« : Nisan 09, 2008, 03:37:15 ÖÖ »
SİZLERİNDE EMEĞİ VE HABERİ OLDUĞU GİBİ KASABAMIN PORTALINI MAX WEB PORTALLA KURMUŞ HATTA 1.YILINI DOLDURMUŞTUM.AKSİLİK O YA TRAFİKTEN DOLAYI(RAM VE CPU) HOSTUM HABRESİZCE bazlambacbeldesi.com olan SUNUCUMU KAPATTI MESELEYİ HALLEDEMEDİK.YENİ Bİ HOST ALDIM AMA BUNUN SUNUCUSUNU DİREK bazlambac.com olarak açtım.
Eski Hostumun verdiği yedeği sunucuya yükledim fakat portal hiç bi şekilde açılmıyo verdiği hata http 500 iç sunucu hatası.bu mesajı yazmadan bu portalda aramadığım konu kalmadı.benim yaptığım şeyleri sizlere sıralayım.
*hostumun sunucuyu tamamen desteklediğini kontrol ettim
*tabiiki yazma iznini verdim sınırsız.
*localhosttan sitenin adını değiştirm birde orda yüklü olanı attım.
*yüklemeden önce db/PORTAL CONFİG ten elle değiştirdim site adresini birde öyle attım.
*sonra vazgeçtim 1 yıllık emekten mwp yi direk yeniden kurayım çalışcakmı diye zipten çıkarıp attım
*eski isim bazlambacbeldesi.com yazan her yeri bazlambac.com olarak düzeltip birde öyle kurdum ama
---aldığım sonuç hep aynı.HTTP/1.1 500 Server Error

Muhakkak bi çaresi olmalı şimdiden teşekkür ederim.böyle bir sorunu daha önce yaşamış ve çözmüş arkadaşlar varsada fikirlerini bekliyorum.
Umarım çaresizliği yazmaz sizin sözlükleriniz ve uykusuz kalmaz geceleriniz.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı ZaFeRySb

• Süper Moderatör
  • *
  • Ya olduğun gibi görün,ya da göründüğün gibi ol!
-Üstadlar!!Bakın lütfen.
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2008, 07:47:31 ÖÖ »
Tüm dosyaları attığına emin ol.site_setup.asp dosyasınıda kurup tekrar çalıştır.Bide bazlambacbeldesi.com şeklinde dosyaları direk değilde bir klasör içinde sunucuna gönder.örneğin bazlambacbeldesi.com/maxwebportal/default.asp şeklinde

Çevrimdışı mahbup

-Üstadlar!!Bakın lütfen.
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2008, 12:44:39 ÖS »
TÜM DOSYALARIN ATTIĞINDAN Bİ ÇOK KEZ EMİN OLDUM YİNE DENEDİM KLASÖRDE OLUŞTURDUM ÖYLEDE DENEDİM AMA ÇIKAN HATA YİNE AYNI

HTTP/1.1 500 Server Error

UMARIM MESELEYLE DAHA ÖNCE KARŞILAŞMIŞ BİR DOSTUMUZA DENK GELİRİZ SİZİN DENEYİMLERİNİZE SIĞINIYORUM..... ???
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Üstadlar!!Bakın lütfen.
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2008, 14:04:39 ÖS »
500 Server hatasının neden verdiğini bilmiyorum. Ancak sunucularınıza yüklediğiniz siteyi localhostta deneyerek problemi anlayabilirsiniz.
- Localhostta denedin ve herhangi bir problem görülmüyorsa;
Siteyi sunucuna gönderirken, dosyaları eksik yada hatalı göndermiş olma ihtimali var.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı ZaFeRySb

• Süper Moderatör
  • *
  • Ya olduğun gibi görün,ya da göründüğün gibi ol!
-Üstadlar!!Bakın lütfen.
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2008, 14:41:35 ÖS »
Webhostunuzla görüşün bu konuyu bence.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Üstadlar!!Bakın lütfen.
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2008, 18:49:53 ÖS »
HTTP/1.1 500 Server Error    hatası sunucudan kaynaklanan IIS de bir sorun olduğunda çıkabiliyor.Yani sitenin servisleri durmuş olabiliyor.Sunucu firmaya bu hatayı iletin.

Çevrimdışı detailed

-Üstadlar!!Bakın lütfen.
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2008, 19:15:38 ÖS »
Max Web Portal dosyasını forumdan yeniden indir. Klasörün içinden 'IMAGES, FILES VE DB' klasörleri hariç yani onları bir kenara koyarak, diğer dosyaları ftp ya da nasıl attığını bilmiyorum bir şekilde şu anda yüklü olan ama açılmayan  dosyanın içine at. Dosyalar çakışacağından 'Tümüne Evet' de. Belirttiğim klasörler hariç attıktan sonra site_setup.asp dosyasını çalıştır. Eğer veritabanı yolunda değişiklik yapmadıysan bu site çalışacaktır. Eğer ki yaptıysan bildiğin yolu izleyip o yolu düzeltmelisin. Ancak yukarıdaki işlemleri yaptığında site çalışacaktır. Açıkcası en önemli sorun sunucu farklılığından kaynaklanan setup işlemi ve sistem içersindeki bir kaç dosyadır. Theme klasörü boş ya da senin daha önceki sitende tanımladığın klasör adları içermiyorsa bu da etki eder.

Ayrıca ilgimi çekti.
eski isim bazlambacbeldesi.com yazan her yeri bazlambac.com olarak düzeltip birde öyle kurdum
diye bir cümlen var. Yani ben bugüne kadar böyle bir gayret göstermedim. Yani yönetim panelinden copyright başlığı için bir şey yazarım da bunu her yere yazmam.
Saygımla...
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2008, 19:27:37 ÖS Gönderen: detailed »
Neyi Arıyorsan O'sun Sen!

Çevrimdışı mahbup

-Üstadlar!!Bakın lütfen.
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2008, 22:36:38 ÖS »
Dostlar..Sizin Fikirlerinizi teker teker Uyguladım.
Siteyi Localhostta kontrol ettim problemsiz çalışıyo.
Adminimizin dediği gibi problemide hosta bildirdim ama onlar sunucuda bi problem olmadığını söylüyorlar.
bende bunu teyit etmek amacıyla hostu başka bir sistemlede denedim oda çalışıyor.
detailed sizin dediğiniz gibi 'IMAGES, FILES VE DB' klasörleri olmadan yükledim ama yine açılmıyor.
portalın eksizsiz yüklendiğinden emin oluyorum. theme klasörünü de kontrol ettim.
Max Web Portalı yeniden indirip ilk halini sunucuya attım ama yine çalışmıyor.
ayrıyeten ben orda db deki portal config tablosundan o isimleri değiştirdiğimi söylemiştim.
valla ne yapcam ne etcem bilmiyorum max web portalı sadece localhostumda görebiliyorum artık.
yinede çok saolun teşekkür ederim.
bütün çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Üstadlar!!Bakın lütfen.
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2008, 23:19:48 ÖS »
Sunucuda başka asp dosyaları sorunsu çalışıyormu?Onu kontrol edebilir misin?

Çevrimdışı mahbup

-Üstadlar!!Bakın lütfen.
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2008, 00:37:55 ÖÖ »
Sayın Adminim Çalışıyor..
Hatta ben garanti olsun diye içinde db bağlantısı bulunan bi asp sistemde yükledim oda problemsiz çalışıyor.