İnşallah işinize yarar yarım saat uğrastım valla

Anlatımı yapim ben güzelce inşallah bu sefer basarırsın

Öncelikle Sothink Tree Menu programını acıyoruz.
1-Karsımıza programın template wizard menüsü acılıyor.Buradan dilediğiniz temayı secebilir isterseniz kendi hazırladığınız dosyalarla tema yaratabilirsiniz.
2-Burada Örnek olarak Bussiness kategorisindeki Deep Blue templatesini seçiyorum.
3- Wizard kapanıyor ve karsımıza templatenin hazırlanmıs menüsü geliyor dikkat edeceğimiz konu ise sol tarafta bulunan ağaç yapısını tamamen silip bastan olusturmayın yoksa hazırlanan temada genişleme kaynaklanıyor buda sorun yaratıyor.
4-Sol taraftaki ağaç yapısından kategorileri kendimize göre ayarlıyoruz ayarladığımız kategorinin üstüne tıkladıktan sonra sağ tarafta bulunan genel ayarlar menüsünden en üstte bulunan "General" seçeneğine tıklayıp site linklerini ayrıca html kodlarla farklı bi yapı verebilirsiniz.
5- Sol tarafta bulunan ağaç yapısında ki "Root" a tıklayıp resimde görülen "Single expand" seceneğini işaretleyiniz bu seceneğin yaptığı görev ise ağaç yapısında bi kategori uzatıldığında farklı bir kategori ağacı acmak istediğimizde diğer ağaç kategorisini otomatik kapatıyor bu sekilde menü assağı doğru uzayıp gitmiyor goruntu bozulmuyor.
6-Hiç bi şekilde wdith ve height seçenekleriyle oynamayınız yoksa menunun sabit yapısını bozarsınız. Diğer ayarları kendinizin çözdüğünü varsayarak bitiş işlemlerine geciyoruz. Öncelikle Üst tarafta bulunan "Publish" seçeneğine tıklıyoruz.
7- 3 defa next e basın ayarları ellemeyin daha sonra karsınıza ekleyeceğiniz kodları verecektir.
8- Şimdi Bu kodları portal Kp ye girip Html blok olusturuyoruz ve hepsini oraya yapıstırıyoruz.
9- Daha sonra tekrar programımıza dönüp next diyoruz ve yaptığınız menüde kullanılan resimleri ve js kodlarını nereye atacağıı soyluyor genelde direk masastüne bırakır buradan kodlarımızı ftp programıyla ana dizinimize atıyoruz mkportal yada forum klasörüne değil direk ana dizine bırakıyoruz daha sonra sitemizde yarattığımız blok içerisinde menümüz hazır ve nazır oalrak karsımıza geliyor.
Son hali aşşağıdadır. kendi sitemde yaptım.