Gönderen Konu: uzmanweb tasarımı  (Okunma sayısı 9238 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
-uzmanweb tasarýmý
« Yanıtla #50 : Aralık 18, 2008, 13:13:19 ÖS »
İnşallah işinize yarar yarım saat uğrastım valla :P

Anlatımı yapim ben güzelce inşallah bu sefer basarırsın :D

Öncelikle Sothink Tree Menu programını acıyoruz.

1-Karsımıza programın template wizard menüsü acılıyor.Buradan dilediğiniz temayı secebilir isterseniz kendi hazırladığınız dosyalarla tema yaratabilirsiniz.

2-Burada Örnek olarak Bussiness kategorisindeki Deep Blue templatesini seçiyorum.

3- Wizard kapanıyor ve karsımıza templatenin hazırlanmıs menüsü geliyor dikkat edeceğimiz konu ise sol tarafta bulunan ağaç yapısını tamamen silip bastan olusturmayın yoksa hazırlanan temada genişleme kaynaklanıyor buda sorun yaratıyor.

4-Sol taraftaki ağaç yapısından kategorileri kendimize göre ayarlıyoruz ayarladığımız kategorinin üstüne tıkladıktan sonra sağ tarafta bulunan genel ayarlar menüsünden en üstte bulunan "General" seçeneğine tıklayıp site linklerini ayrıca html kodlarla farklı bi yapı verebilirsiniz.

5-  Sol tarafta bulunan ağaç yapısında ki "Root" a tıklayıp resimde görülen "Single expand" seceneğini işaretleyiniz bu seceneğin yaptığı görev ise ağaç yapısında bi kategori uzatıldığında farklı bir kategori ağacı acmak istediğimizde diğer ağaç kategorisini otomatik kapatıyor bu sekilde menü assağı doğru uzayıp gitmiyor goruntu bozulmuyor.

6-Hiç bi şekilde wdith ve height seçenekleriyle oynamayınız yoksa menunun sabit yapısını bozarsınız. Diğer ayarları kendinizin çözdüğünü varsayarak bitiş işlemlerine geciyoruz. Öncelikle Üst tarafta bulunan "Publish" seçeneğine tıklıyoruz.

7- 3 defa next e basın ayarları ellemeyin daha sonra karsınıza ekleyeceğiniz kodları verecektir.

8- Şimdi Bu kodları portal Kp ye girip Html blok olusturuyoruz ve hepsini oraya yapıstırıyoruz.

9- Daha sonra tekrar programımıza dönüp next diyoruz ve yaptığınız menüde kullanılan resimleri ve js kodlarını nereye atacağıı soyluyor genelde direk masastüne bırakır buradan kodlarımızı ftp programıyla ana dizinimize atıyoruz mkportal yada forum klasörüne değil direk ana dizine bırakıyoruz daha sonra sitemizde yarattığımız blok içerisinde menümüz hazır ve nazır oalrak karsımıza geliyor.

Son hali aşşağıdadır. kendi sitemde yaptım.

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı SpAwN17

• Her Telden Paylaşımın Adresi!
-uzmanweb tasarımı
« Yanıtla #51 : Aralık 18, 2008, 17:05:06 ÖS »
Süper bir anlatım çok saol jarni +1 puan...Benim isteiğimde tam olarak buydu  ;D ;D ;D :!1 

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
-uzmanweb tasarımı
« Yanıtla #52 : Aralık 18, 2008, 19:12:24 ÖS »
İşine yaradıysa ne mutlu inşallah yaparsın  menüyü  resmini isterim hee :P

Çevrimdışı SpAwN17

-uzmanweb tasarımı
« Yanıtla #53 : Aralık 19, 2008, 02:57:07 ÖÖ »
Hostu aldığım firmadan da yardım istedim ama onlarda ekliyemedi...Bende denedim olmadı...Sinirlerim bozuldu artık...4-5 kere denedim herşeyi harfiyen yaptım ama olmuyo...MKPortal M1.1.2b kullanıyorum SMF ye ekli vb falan mı olması lazım ondan mı olmuyo acaba...MSN adresimi versem adım adım sizle konusarak yapsak olur mu? Ben başka türlü içinden cıkamıyorum yardım alıcam herkezden yardım aldım ama kimse yapamadı...sabriGFB_1907@hotmail.com ekleyip yardımcı olursanız çok sevinirim.
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2008, 02:58:43 ÖÖ Gönderen: SpAwN17 »

Çevrimdışı SpAwN17

-uzmanweb tasarımı
« Yanıtla #54 : Aralık 23, 2008, 22:56:52 ÖS »
En sonunda yapabildim...Çok saolun yardımlarınız için!
Resim ekle demiştin :D

Çevrimdışı Boss

• Iyi Niyet Kusur Orter
    • Sineshow.net Online Sinema
-uzmanweb tasarımı
« Yanıtla #55 : Aralık 24, 2008, 03:43:39 ÖÖ »
Istediginizi yapmissiniz artik faydasi olurmu bilmem ama buradakigibi menu isteyen arkadaslar icin eminim faydasi olur, arastirdim ve sonunda buldum buyrun.

http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ddaccordionmenu-glossy.htm

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
-uzmanweb tasarýmý
« Yanıtla #56 : Aralık 24, 2008, 12:59:50 ÖS »
Guzel olmuş  eline sağlık peki bu zamana kadar sorunun neymiş :D

Çevrimdışı SpAwN17

-uzmanweb tasarımı
« Yanıtla #57 : Aralık 25, 2008, 18:16:10 ÖS »
Komle ağacı silmiyodum ondan kaynaklanıyomus...Komple silip tekrardan yaptım çalıştı...Çok saol yardımların için jarni...Allah Razı Olsun!

Seo4Smf Tagleri: