Mssql bir veritabanıdır. Access'in çok fazla veri yüklenmesi sonucunda olumsuzluk yaratan bu özelliği mssqlda yoktur. Bir diğer ifadeyle accessin olumsuzluklarını mssqlda yaşamazsınız.
Bilgisayarınızda access veritabanı ile asp dosyalarını çalıştırabilirsiniz. Ancak mssql çalıştırmak için ayrıca işlemler yapmanız gerekmektedir. Bu işlemleri internetten bulduğum kaynaklardan kendi bilgisayarıma uyguladığımı ve çalıştırdığımı gördüm. Sonuç başarılı olunca burada sizlerle paylaşmak istedim.
Adım 1:İlk önce yapmanız gereken MsSql serveri bilgisayarınıza indirmenizdir. Bunun için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın ve dosyayı indirin:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=d20ba6e1-f44c-4781-a6bb-f60e02dc1335&DisplayLang=enAdım 2:İndirdiğiniz dosya sıkıştırılmış olarak inecek ve sizin bunu çıkarmanız gerekecektir. Çıkartacağınız dizin
C:\SQLEVAL olacaktır.
Daha sonra
C:\SQLEVAL\x86\setup\Setupsql.exe bu dosyayı çalıştırın. İlk gelen pencerede
Next düğmesine tıklayın. Sonra gelecek pencerede
Local Computer seçili durumda olsun. Bundan sonra gelecek pencerede, seçili olarak gelen
Create a new instance of SQL Server, or install Client Tools yazısı seçili durumda olacak şekilde bir sonraki adıma gidin. Sonraki 2 adımda ise yapmanız gereken herhangi bir işlem olmayacaktır. Buradaki önemli olan ise gelen penceredeki
Server and Client Tools'un seçili olmasıdır ve sonra
Services Accounts penceresi gelene kadar ilerlemeniz gerekmektedir. Bu pencerede ise yapmanız gereken, seçili olarak gelen
Use a Domain User Account yerine yukarısındaki
Local Computer'ı seçmektir ve sonrasını ayarları ellemeden doğruca kurunuz. Bu işlemlerde bizim kullanacağamız
Enterprise Manager'dır.Bu kısayolu başlat menüsündeki yüklenmiş olan
Ms Sql Server başlığı altında bulabilirsiniz.
Enterprise Manager'ı çalıştırıldığı zaman sol paneldeki
Microsoft Sql Servers' açın ve altındaki
SQL Server Group'u açtıktan sonra gelen
(Local)(Windows)'a sağ tıklayıp
connect dendiği zaman
Ms Sql Server'ımız çalışır duruma gelecektir.
Böylelikle
Ms Sql Server'ı kendi bilgisayarımıza kurmuş olduk.