Gönderen Konu: Windows 7 Home Premium'a geçme hakkında bir soru  (Okunma sayısı 1337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı _TheBoss

• Photoshop
Windows 7 Home Premium'a geçme hakkında bir soru
« : Eylül 03, 2010, 02:45:22 ÖÖ »
Size bir soru sormak istiyorum.en dogru cevabı burada alacagımı dusundum ve soruyorum.
ben windows ultimate kullanıyorum ancak windows home premium'a geçmek istiyorum.baska bir windows ultimateli bilgisayarı windows home premium'a çevirmeyi denedim fakat olmadı yani d de windows home premium oldu c de ultimate kaldı ben istiyorum ki ultimate kalmasın bilgisayarımda sadece home premium olsun tek işletim sistemi olsun (yani format atmısımda pc'mde c de home premium varmış gibi) bunu nasıl yapabilirim şimdiden yardım eden herkese çok tesekkurler ;)
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı PCodemaster

-Windows 7 Home Premium'a geçme hakkında bir soru
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2010, 09:55:48 ÖÖ »
Merhaba Sn _TheBoss,
Win 7 ultimate den home premiuma geçmek ne derece mantıklı bilemiyorum (en azından ben böyle bir tercih yapmazdım) ancak şu bir gerçek.
Windows xp windows Vista işletim sistemleri önceden Yeni bir windows yüklemesi yaptığınızda hdd nin temiz bölümünü seçip yüklüyordunuz. 2. kere yükleme yaptığınızda HDD nin aynı bölümüne 2. işletim sistemi için windows (1) gibi bir klasör açıp tekrar yüklüyordu. Windows 7 HDD nin bir bölümü kullanılmışsa diğer bölümünü otomatik olarak seçerek yükleme yapmakta, bu daha önceki sürümlerin mantıksız sistem oluşturmasının önünü kesmiş durumda.
Çünkü bir hdd de 1 den fazla işletim kullanılamaz hdd de 1 buffer memory vardır ve sistem onu kullanır 2 buffer memory yoktur. 2 memry varmış gibi kullanmak için ya hdd yi 2 ye ayırırsınız ya da 2. hdd takarsınız. He bunları da yapmıyorum yine aynı hdd ye 2 sistem yüklüyorum dersiniz eski win sürümlerindeki gibi. O zaman da performanstan %30-50 ödün vermek zorunda kalırsınız.
Şimdi sorunuzun cevabına gelelim. Ben eski sürümün üstüne kurmak istiyorum diyorsanız.
1- Önce hdd nin 2. bölümünde belge ve dosya varsa 1. bölüme bir klasör oluşturarak yedekle.
2- 2. bölümü bilgisayarımı sağ tıklayarak disk yönetiminden biçimlendir.
3- C sürücüsünün altındaki Kullanıcılar klasörünü olduğu gibi kopyala D sürücüsüne at
4- Bilgisayarı CD-DVD den aç
5- Kurulum yaparken HDD bölümüne geldiğinde C partitionunu silip tekrar bölüm oluştur ve kurulumu yeniden oluşturduğun bölüme yap.

Sorunun düzelmiş olacaktır.
Saygılarımla...
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS

Çevrimdışı _TheBoss

• Photoshop
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2010, 14:50:01 ÖS »
sen anlamadın beni bak benım pcmde d boş sadece c de ultımate var ben onu home pre. yapıcam o denedıgım pcde 2. sı kaldı bnm pcde tek ısletım sıstemı var onun ustune kurcam home pre. ne yapmam lazım ??

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2010, 11:00:28 ÖÖ »
O zaman tek birşey yapman gerekiyor.
5- Kurulum yaparken HDD bölümüne geldiğinde C partitionunu silip tekrar bölüm oluştur ve kurulumu yeniden oluşturduğun bölüme yap.

:)

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2010, 15:13:45 ÖS »
C bölümünü silmeye de gerek yok.Kurulum sırasında varolan işletim sistemini görecek.Esc ile o ekranı geçtikten sonra c'nin üzerine kurmayı seçeceksin.Sonra gelen ekranda F'ye basıp biçimlendirme ekranına geleceksin.Burada en üstteki NTFS olarak hızlı biçimlenir seçeneğini seçtiğinde c yi silip yeni işletim sistemini kuracak.

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2010, 23:12:41 ÖS »
Sevgili admin ben mi yanlış anlıyorum bilemiyorum ama zaten sıfır hdd ye kurulum yaparken de biçimlendirme ister. Dolayısıyla zaten yüklü işletim sistemi diye birşey kalmayacaktır. Yani win7 kurulumu için sadece cd deki önergeleri takip edildiğinde sistem değişmiş oluyor. Nerede o 16 disklik win 3.1  :gz

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2010, 12:10:25 ÖS »
Format atarken varolan işletim sisteminin olduğu bölümü silip yeniden oluşturmak ta işe yarar, bölümü silip yeniden oluşturmadan sadece biçimlendirmek te aynı işe yarar.Senin dediğin gibi de olur.Ben sadece o kadar işlem yapmaya gerek olmadan daha kısa sürede yapılabileceğini söylemey çalıştım.İkisi de aynı kapıya çıkıyor. :)

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2010, 19:40:34 ÖS »
 :D Ahh bu teknoloji bir işletim sistemi kurulumda bile birden fazla çıkar yol var hangi birini takip edelim...