Gönderen Konu: Windows Geri Yükleme Diski Nasıl Yapılır?  (Okunma sayısı 984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Windows Geri Yükleme Diski Nasıl Yapılır?
« : Mart 29, 2011, 18:16:02 ÖS »
Her işletim sistemi virüsler ya da donanımsal sorunlar yüzünden çökebilir. Windows 7'de geri yükleme diskini nasıl yapacağını biliyor muydunuz? İşte rehber.

Bilgisayar dünyasının karanlık yüzünde sizin için parayla ölçülmeyecek kadar değerli bilgilerin kazayla yok olması da yarıyor. Donanımsal hatalardan ya da virüslerden dolayı çöken bilgisayarınızla birlikte önemli bilgileriniz biranda yok olabilir. Ancak bu işin de yine teknolojik bir çözümü var.

Mavi Ekranlara Karşı Yedek Çözüm

Düzenli olarak yedekleme alarak bu sorunun olumsuz etkilerinden kurtulabilirsiniz. Ancak yok yere sistem kurmak yerine çöken Windows'unuzu kurtarmanın bir yolu daha var.

Kendinize geri yükleme diski oluşturarak Windows'unuzu kurtarmanız mümkün. Peki, Windows 7 ve Vista'da bu diskin nasıl oluşturulacağını biliyor musunuz?

Adım 1

İşlemi başlatmak için Başlat menüsünden denetim masasına gelin. Karşınıza çıkan menüden Sistem ve Güvenlik başlığına tıklayın.

Adım 2

Bu adımda, onarım diski oluşturmak için gerekli menüye ulaşacaksınız. Karşınıza gelen ekranda birçok yedekleme seçeneği bulunuyor. Şu anda sizi ilgilendiren sadece 'sistem onarım diski oluştur' seçeneği. Bu linkin üzerine tıklayın ve bir sonraki adıma hazır olun.

Adım 3

Son adıma geçmeden önce işletim yedeklediğiniz önemli dosyalara yetecek kadar büyük bir DVD diski kullandığınıza emin olun. Karşınıza çıkan ekrandan doğru DVD sürüsücüsünü seçin. Daha sonra ise disk oluştur kısmına tıklayarak geri yükleme DVD'inizi hazırlayabilirsiniz.

Eğer bilgisayarınız çökerse boot ekranında bu DVD'yi takarak sisteminizi onarabilir ve eski yedeklerinizi kullanabilirsiniz. Sağlıklı bir sistem için hem ay bu DVD'nin yenisini oluşturun.

SDN
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı WhisperSuLtaN

• Süper Moderatör
  • *
-Windows Geri Yükleme Diski Nasıl Yapılır?
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2011, 16:51:22 ÖS »
Burak adminim, sayende format ile para kazananlar sermayeyi kediye yükleyecek :)

Bilgi paylaşımı için sonsuz teşekkürler

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #2 : Mart 31, 2011, 09:08:03 ÖÖ »
Merhaba,
Yine ben  :)
Sistem çöktüğünde sistemi geri almak akıllıca ve iyi bir çözüm. Ancak her mavi ekran geldiğinde bu çözüm yolu uygulanmaz. Ekrandaki kodlar önemlidir. Bazen yoğunlukla ram ve ekran kartı hatalarında da mavi ekran hatası verir. Dolayısıyla sistemi geri yüklemek işe yaramayacaktır.
Misal konudaki Mavi Ekranlara Karşı Yedek Çözüm yazısının altındaki mavi ekran kodunda 0x0000000e2 yazmaktadır. Bu hata ramin veya ekran kartının ramlerinin bozuk olduğunu ifade etmektedir, sistem geri yükleme ile çözümlenebilir bir hata değildir.
Bilginize...

...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2011, 17:44:09 ÖS »
Merhaba,
Yine ben  :)
Sistem çöktüğünde sistemi geri almak akıllıca ve iyi bir çözüm. Ancak her mavi ekran geldiğinde bu çözüm yolu uygulanmaz. Ekrandaki kodlar önemlidir. Bazen yoğunlukla ram ve ekran kartı hatalarında da mavi ekran hatası verir. Dolayısıyla sistemi geri yüklemek işe yaramayacaktır.
Misal konudaki Mavi Ekranlara Karşı Yedek Çözüm yazısının altındaki mavi ekran kodunda 0x0000000e2 yazmaktadır. Bu hata ramin veya ekran kartının ramlerinin bozuk olduğunu ifade etmektedir, sistem geri yükleme ile çözümlenebilir bir hata değildir.
Bilginize...

Ek bilgin için teşekkürler. :"3
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #4 : Mart 31, 2011, 18:03:08 ÖS »
Ne demek bilgi paylaştıkça artan birşey ise paylaşalım bilgi dağarcığmızı geliştirelim :)
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS