Gönderen Konu: "Windows XP'yi durdurun!"  (Okunma sayısı 537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
"Windows XP'yi durdurun!"
« : Ekim 28, 2010, 22:19:48 ÖS »
Microsoft sonunda Windows XP'nin fişini kesin olarak çekti, hem de geri dönüşü olmayacak bir biçimde

[sagresim]http://www.chip.com.tr/images/content/20100808221925.jpg[/sagresim]9 yılı aşkın süre önce bilgisayarlarımıza gelen işletim sistemi Windows XP'ye üreticisinden durdurma kararı geldi. Microsoft artık PC üreticilerinin yeni sistemlere Windows XP kurmasına izin vermeceyecek.

Bu da artık Windows XP'yi ne kadar çok severseniz sevin, yeni sistemlerde PC üreticilerinden XP kurulu yeni bilgisayarlar satın alamaycaksınız demek.

Ancak yine de XP fanatikleri için bir şans var, bu da aldıkları sistemin işletim sisteminin "alçaltma haklarını" da satın almaları. Bu sayede Windows 7 kurulu bir sistem aldığınızda işletim sistemini Windows XP'ye indirgeyebiliyorsunuz. Ancak bunun için iki işletim sisteminin parasını da ödemeniz gerekiyor. Microsoft bunun bile geçici bir çözüm olacağını ve Windows 7 Service Pack 1'i 2011'in ilk yarısında çıkardığında, kullanıcıların işletim sistemlerini indirgeyemeyeceğini söylüyor.

chip.com.tr
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
-"Windows XP'yi durdurun!"
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2010, 22:41:07 ÖS »
bir şekilde yeni sisteme tam anlamıyla geçilmesi lazım.bu yüzden böyle uygulamalara başvuruyorlar ama ne kadar etkili olacak bakalım artık.

Çevrimdışı PCodemaster

-"Windows XP'yi durdurun!"
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2010, 01:57:58 ÖÖ »
Çok etkili olacaktır bence çünkü desteğini vermediği ve satışını kısıtladığı bir yazılım ne kadar tutulursa tutulsun bir süre sonra ömrünü yitirir. Diğer yandan Win7 de xp gibi performanslı ve daha sağlam bir işletim sistemi tercih meselesi ama yeniliğe açık olmak gerekli. Win8 çıktığında da hata xp veya kurtlu vista kllananlarımız kalabilir. Malum takıntılı milletiz vesselam.
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS