ANA SAYFA
FORUM
RESİMLER
GÖRSEL DERSLER
TOPLİST
DERSLER
İLETİŞİM
Mayıs 16, 2008, 13:13:31 ÖS
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Forum
Yardım
Oyun
Giriş Yap
Kayıt
UzmanWeb.Net Forum
>
SİTEDEN
>
Haberler
>
XP'yi terk etmemeniz için 4 neden
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: XP'yi terk etmemeniz için 4 neden (Okunma Sayısı 172 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GozyaSi
Haber Editörü
Moderatör
Puan: 80
Offline
Cinsiyet:
Meslek: Öğrenci-Üni.
Mesaj Sayısı: 1053
Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
Aktiflik
Deneyim
Seviye
XP'yi terk etmemeniz için 4 neden
«
:
Mart 27, 2007, 11:15:23 ÖÖ »
XP'yi terk etmemeniz için 4 neden
Windows Vista'nın rüzgarına kapılmayı engellemek için XP'de bazı işlemleri kolaylaştıracak püf noktalarından faydalanabilirsiniz.
Bilgisayar ve internet dünyasındaki değişim baş döndürücü hızla değişedursun, her yeni gelen ürün eskiyi aynı hızla ortadan kaldıramıyor. “Eski” diye nitelendirilenler kazandıkları popülerlik oranında yeni ile daha geç yer değiştiriyor.
Windows XP de bu kategoride yer alan bir ürün. Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows Vista’nın gelişi ile bir adım geride kalan Windows XP yine de birçok kullanıcının tercihi olmaya devam ediyor.
Windows XP’yi kullanmaya devam edeceklerin işini kolaylaştıracak dört püf noktası, emektar işletim sisteminin ışıldadığı anlar yaratabilir.
RESİMLERİ TEK HAREKETLE TOPLUCA İSİMLENDİRİN:
Dijital kameradan aktarılan resimler eğer kamera üzerindeyken isimlendirilmemiş ise bilgisayara transferedildiğinde “100_1587.JPG” gibi sayısal ifadeler ile isimlendirilir. Bir sürü sayısal isimle karşılaşıp, daha sonra resimleri teker teker kontrol ederek isim değiştirme işlemi külfetli olduğu için XP bu sorunu toplu şekilde isim değiştirerek çözüyor. Bunun için isimlerini değiştireceğiniz resimlerin hepsini seçili duruma getirip daha sonra seçilen isimler üzerinde sağ tıklayarak örneğin; “lise mezuniyet” şeklinde bir isim vermeniz yetiyor. Seçilen bu isim tüm resimlere aynı anda verilip sonuna numaralar eklenerek sıralanıyor.
TÜM KLASÖRLERİ İÇERİĞİNİ AYNI ŞEKİLDE GÖSTERMEYE AYARLAYIN:
Windows XP, Windows Explorer ile açılan klasörlerdeki görünümün nasıl olacağını sizin yerinize tahmin ederek işi kolaylaştırıyor. Windows Explorer ile açtığınız “belgelerim” ya da “resimlerim” içindeki klasörlere ait görüntüleme şeklinin, diğer klasörlerde de aynı şekilde olmasını istiyorsanız bunu bir kaç basit adımda sağlayabilirsiniz. Bunun için, öncelikle “Başlat” menüsünden “Belgelerim” klasörüne girilmesi gerekiyor. Burada üstteki menü seçeneklerinden "Klasörler" menüsünün sağında bulunan "Görünüm" seçeneği seçilir ve dosyaların görüntülenme şekli belirtilir. Bu işlemden sonra menü seçeneklerinden “Araçlar” seçilip buradan “Dosya seçenekleri” sekmesi işaretlenir ve beliren pencerede tekrar “Görünüm” seçilerek “Tüm klasörlere uygula” seçimi ile işlem tamamlanır. Bu şekilde yapmış olduğunuz görüntüleme seçeneği tüm klasörlerinize uygulanır ve ayrı ayrı görüntüleme ayarları yapmak zorunda kalınmaz.
MİSAFİR KULLANICI HESABI İLE SINIRLI KULLANIM:
Windows XP’nin sağladığı bir diğer olanak bilgisayarınızda geçici bir süre çalışacak kişi ya da sınırlı kullanım haklarına sahip olmasını istediğiniz bir kullanıcı için “Misafir kullanıcı hesabı” yaratmak. Bu hesabı yaratmak için; Başlat menüsünden, “Ayarlar” buradan da “Denetim Masası” sekmesi seçilir. Ardından “Kullanıcı Hesapları” ikonunu çift tıklanarak kullanıcı hesapları ayarlarının yapıldığı pencere açılır. Bu pencerede “Değiştirmek için hesap seçiniz” ibaresinin altında bulunan kısımdan “Misafir kullanıcı hesabı” etkinleştirilir. Bu hesabı kullanarak bilgisayarı açan kişi sabit diskinizde bulunan şifre korumalı dosyalara erişemez, program yükleyip, kaldıramaz. Etkin hale getirilen hesabın daha sonra etkinliğinin kaldırılması için yukarıda sayılan adımların tekrar edilmesi ve en son işlem olarak da etkinliğin kaldırılması seçilmelidir.
SABİT DİSKİMİZİ DÜZENLİ TUTALIM:
Windows XP’de bulunan sabit disk birleştirme özelliği, sabit disk üzerinde yapılan işlemler sonrasında dağınık halde bulunan dosya parçalarını tekrar yanyana getirir ve böylece diskin işlem yaparken daha performanslı olmasını sağlar. Belirlenen zamanlarda otomotik olarak gerçekleşmesi ayarlanabilen özellik için sırasıyla; başlat menüsünden “Ayarlar”, “Denetim Masası” seçilir. Denetim masası açıldığında “Performans ve Bakım” ve ardından “Zamanlanmış Görevler” seçilir. Zamanlanmış görevler çift tıklandığında karşınıza bir görev sihirbazı çıkar. Bu pencerede “İlerle” ve ardından da “Gözat” seçeneği seçilir. Bu işlemlerden sonra arama penceresi açıldığında “Dosya adı” kısmına “%systemroot%system32defrag.exe” yazılarak “Aç” seçilir. Bu işlemden sonra disk birleştirme işleminin ne sıklıkla, hangi dönemlerde yapılacağına dair seçimler yapılarak sihirbaz üzerinde ilerlenir. Bu noktada dikkat edilecek konu; disk birleştirme işleminin yoğun olmayan saatler içerisinde yapılmasının seçilmesidir. Sihirbazın sonunda çıkan “Gelişmiş özellikleri aç” ibaresinin yanında bulunan kutucuk işaretlenerek işlemin bu kısmı bitirilir. Ardından açılan “ Gelişmiş özellikler” penceresinde diskin hangi bölümünün birleştirileceği seçilir ve işlem tamamlanır.
alinti
Logged
Seni seviyorum ağır cümledir
Herkese söylenmez
Bazen yıllarca beklenir o bir çift söz için
Dili yakar dudağı yakar bedeni kavurur lime lime eder
Velasıl yürek işidir
Bi ömür pahasına ilk defa söylenir
Keşke bana günde bin defa söylemeseydin
ve sonra her bedene uygun bir hırka gibi önüne gelene giydirmeseydin. NefeS
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
SİTEDEN
-----------------------------
=> Haberler
=> Siteden Haberler-Duyurular-Anketler
=> Yeni Üyelerimizle Tanışalım
=> Site Hakkındaki Düşünceleriniz
=> UzmanWeb Servisleri Destek Hattı
-----------------------------
GENEL KONULAR
-----------------------------
=> Genel Konular
===> Komik ve İlginç Resimler - Videolar - Animasyonlar
===> Kutlamalar - Geçmiş Olsun Dilek ve Temenniler
===> Serbest Kürsü
===> Fıkralar - Komik Yazılar - İlginç Olay ve Yazılar
===> Forum Oyunları
-----------------------------
HABERLER
-----------------------------
=> Haberler
===> Donanım
===> İnternet
===> Teknoloji
-----------------------------
UZMANWEB SCRİPTLERİ DESTEK HATTI
-----------------------------
=> UzmanWeb Scriptleri Destek Hattı
-----------------------------
SKYPORTAL - MKPORTAL - SMF - AADVARK TOPLİST
-----------------------------
=> Aadvark Toplist
=> Smf (Simple Machines Forum)
===> Modül ve Eklentiler
===> Temalar
=> Mkportal
===> Modül ve Eklentiler
===> Temalar
===> Mkportal Destek Hattı
-----------------------------
MAXWEBPORTAL
-----------------------------
=> Maxwebportal Güncellemeler
=> Maxwebportal Siteleri
-----------------------------
GOOGLE - YAHOO - MSN
-----------------------------
=> Arama Motorları Genel
-----------------------------
WEB TASARIMI - İNTERNET
-----------------------------
=> Web Güvenlik
=> Hosting Firmaları
=> Web Programlama
=> Site Tanıtımları ve Site Analizi
===> Blog Tanıtımları
===> Forum Tanıtımları
===> Site-Portal Tanıtımları
===> Editörden Site Tanıtımları
=> İnternet
=> Banner - Link Değişimi
-----------------------------
BİLGİSAYAR
-----------------------------
=> Yazılım - Donanım
===> Donanım
===> Yazılım (Program)
=> İşletim sistemleri
===> Windows
===> Linux ve diğerleri
===> Windows Vista
===> Windows İpuçları
=> Msn - Yahoo Messenger
-----------------------------
PROGRAMLAMA - MOBİL - OYUN
-----------------------------
=> Cep Telefonu Melodileri - Temaları - Wap Siteleri - Oyunları
=> Bilgisayar Oyunları
=> Programlama
Yükleniyor...
UzmanWeb.Net 2003-2007 © | Bilgi Paylaşım Sitesi |
Sitemap
Sitemizde yer alan tüm bilgilerin bir kısmı diğer sitelerden derlenip yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Linkdefteri.com
MKPortal
©2003-2006
mkportal.it