Gönderen Konu: Yapmayın, kendinize edersiniz...  (Okunma sayısı 591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı WhisperSuLtaN

• Süper Moderatör
  • *
Yapmayın, kendinize edersiniz...
« : Eylül 01, 2009, 02:23:35 ÖÖ »

Habere internette rastladım. Devlet bu sefer kararlıymış. Korsanı ve internet üzerinden paylaşımı bitirecekmiş. Çok ciddi yasal prosedürler ve cezai yaptırımlar yoldaymış.

Efendim, kolay gelsin. Ferman devletinse internet bizimdir. Baştan uyarıyorum, boşuna uğraşmayın. Tek yapabileceğiniz şey kendinizi komik duruma düşürmeniz olur. Aynı YouTube vak’asında olduğu gibi. Birkaç taşra adliyesi o siteye erişimi yasakladı da ne oldu? İran, K.Kore, Çin, Küba gibi saçma sapan ülkelerle aynı listeye girdiğimizle kaldık. Üstelik Türkiye’de şu an oraya girmesini bilmeyen yok gibi. Eğer bilmiyorsanız ilkokuldaki çocuklara sorun size YouTube’a girmenin birkaç farklı yolunu anlatsınlar.

İnterneti kısıtlayamazsınız. Devlet olarak internete eliniz ulaşmaz, gücünüz, nefesiniz yetmez. Şu anda ABD’de bile devlet internetten indirmeyle baş edemezken, sizin bu iyi niyetli çabalarınız sizi hiçbir sonuca götürmez.

İddia ediyorum bu ülkedeki bütün bilgisayar ve internet kullanıcıları bir şekilde mutlaka korsana bulaşmıştır. Herkes bir şekilde mutlaka internetten müzik, film ya da oyun indirmiştir veya hazır indirilmişini bir yerden bulmuştur. Buna engel olabilmeniz mümkün değil.

Bu durumu ahlaken savunmuyorum. Korsanın doğru bir şey olduğunu savunmuyorum. Korsana bulaştığım için kendimle gurur da duymuyorum. Ama devletin hiçbir yaptırımla bu duruma bir son veremeyeceğini de buradan açıkça iddia ediyorum. Yola istediğiniz kadar bariyer çekin, internette o bariyerin etrafından tali bir yol geçirmek her zaman için mümkündür. İşi bir şekilde kitabına uydurup bunu devam ettirirler.

Çözüm devletin baskı yapmasında, yasaklar koymaya çalışmasında ve cezai yaptırımlarla tehdit etmesinde değil. Çözüm müzik, oyun ve film gibi ürünlerin fiyatlarında makul seviyelere gelinmesindedir. Kusura bakmayın, aşırı zengin ülkelerde bile insanlar alt tarafı bir cd için uçuk miktarlar ödemek istemez. Bu yüzden İsveç ve Finlandiya gibi zengin bildiğimiz ülkelerde ‘Korsana evet’ ve ‘Korsan serbest olsun’ gibi sloganlara sahip siyasi partiler ortaya çıkıyor.

Çok muhterem şarkıcılarımız rahatlarından, yatlarından, katlarından, dubleks villalarından biraz taviz verip ürünlerini makul fiyatlar karşılığında piyasaya sürecekler. Böylece insanlar alım güçlerine göre orijinal ürünlere yönelecek. Bunun başka çözümü yok.

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google