Gönderen Konu: Yeni kurduğum web sayfamda MaxWebPortal Versiyon 2.0 TÜRKÇE ile yönetimi tam  (Okunma sayısı 2302 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı reform62

Merhaba Arkadaşlar yeni aldığm sitemi MaxWebPortal Versiyon 2.0 TÜRKÇE ile kurdum. site_setup ile çalıştırdım.üyelerin altında Yönetici alanına girdim.Bana has olmasını istedim.Ama site ismimi giremedim.Site duyurusunu yazamadım. Artıı birde yandaki anket kısmını sildim. :( Bana yardımcı olursanız sevinirim.Varmısınz?  Ha bu arada acemiyim. ASP ye merakımda arttı öğrenmek istiyorum :"3
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2008, 15:11:54 ÖS Gönderen: reform62 »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Maxwebportal ile bilgileri maxwebportal dersleri ve sıkça sorulan sorular forumundan öğrenebilirsin.

Gelelim sorununa. Site adını yazamamanın veya diğer veri girme işlemleri yapamamanın sebebi büyük ihtimal olarak veritabanına yazma izni vermediğinden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla veritabanına yazma izni vermelisin.

Anketi sildiysen yeni bir anket eklemek için forumda yeni konu açmalısın. Bununla ilgili bilgilerde forumumuzda mevcuttur.
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2008, 16:19:19 ÖS Gönderen: burajan »
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı reform62

mrb.
teşekkür ederim cevabınız için .ama yönetici panelinde istediğim gibi değişiklik yapabiliyorum.
özür dilerim ama ''olarak veritabanına yazma izni vermediğinden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla veritabanına yazma izni vermelisin''  dedinizde yardımcı olabilirmisiniz lütfen.Sitem açık ama başlık hala değişmedi.Sanırım yönetim paneli geldiğinde Admin şifresini değiştirebilirim değilmi?
Tebrikler!!

Tebrikler!!

Portal Kurulumu Tamamlandı.
MaxWebPortalı Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz!
Genel Ayarlardan site Adresini Değiştirmeyi Unutmayın!! işte bu ayarlara   giremiyorum

« Son Düzenleme: Şubat 20, 2008, 17:03:54 ÖS Gönderen: reform62 »

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
Sitenin adresini yazarsan inceleyebilirim ;)

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı reform62

isikcevahir.com olmayınca sildim.ama bu gece sanırım yükleyeceğim.

DEĞİŞTİM ŞU AN FAALDE
« Son Düzenleme: Şubat 21, 2008, 05:40:11 ÖÖ Gönderen: reform62 »

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
Siteni inceledim. Herhangi bir sorun görünmüyor. Yapman gereken;
İlk önce admin kullanıcı adıyla sitene üyelik girişi yapmalısın. Giriş yaptıktan sonra Üyeler menüsünden Yönetim Paneli linkine tıklayıp; açılan sayfadan kullanıcı adı ve parolanı yine girerek yönetim paneli anasayfasını açmalısın. Yönetim paneli anasayfasında Genel Ayarlar yönetimi bulunmaktadır. Buna tıklayıp, karşına çıkan form sayfasında isteğine göre site adını site adresini vs... diğer bilgileri değiştirmelisin. Ve form bilgilerini gönder diyip kaydetmelisin.

Buraya kadar herşeyi doğru yaptıysan ve site adı değişmediyse ikinci duruma geçelim. Bu da site adında fazla karakter yazmış olabilirsin. Site adı olarak kısa bir ad yazıp öyle bilgileri kaydetmeyi deneyebilirsin.

Bunları kontrol ettikten sonra istediğin değişiklik başarıyla gerçekleşmelidir.

Çevrimdışı reform62

Mrb İlk önce admin kullanıcı adıyla siteme üyelik girişi yaptım. Giriş yaptıktan sonra Üyeler menüsünden Yönetim Paneli linkine tıklayıp; açılan sayfaya kullanıcı adı ve parolamı yine girerek yönetim paneli anasayfasını açtım.aşağıda görünen düzenlemelerden başka genel ayarlar yok. yani site ismi gir falan yok.
  Birde başlıktaki duyurular bölümüne yazı yazamadım. Burdaki bölümden duyurular sekmesini tıkladım. http://www.isikcevahir.com/admin_announce_home.asp  sayfası geliyor duyuru ekle kısmına tıkladığımda şifre istiyor.giriyorum ama gene kullanıcı paneli sayfası çıkıyor .Özür dilerim ya Çok üzüyorum sizi değilmi :(
Yönetici Ayarları
Site Ayarları:
•   Üye Ayrıntı Bilgisi
•   Rütbe Ayarları
•   Etkinlik Ayarları
•   Sunucu Tarih/Zaman Ayarları
•   Kötü Kelime Engelleme
Forum Ayarları:
•   Forum Kategorilerini Sıralama
•   Otomatik Mesaj Ayarları
•   Forum Durumu

Ana Sayfa Ayarları:
•   Duyurular
•   Son konular
•   Haberler
•   Anket
•   Dost Siteler
•   E-Kart Ayarları
•   Ziyaretçi Defteri Yönetimi
Bölüm Yönetim Ayarları:
•   Banner Yönetimi
•   Tema Yönetimi
•   Flash Oyun Yönetimi
•   Medya Yönetimi
•   Player Yönetimi (müzik ekle, sil)
•   Etkinlik Yönetimi
•   Makale Yönetimi
•   Şiir Yönetimi
•   Fıkra Yönetimi
•   Yemek Tarifi Yönetimi
•   İlan (Satış/Reklam) Yönetimi
•   Link Yönetimi
•   Dosya (Download) Yönetimi
•   Resim Yönetimi
•   Etkinlik Üyeliği Yönetimi
•   Forum Üyeliği Yönetimi

ana Sayfa Yönetici panelinde  Bunlar var.hepsini inceledim bunlardan birisinin o işlevi gördüğünü görmedim

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
Yukarıdaki yazmış olduğun duruma göre;
admin kullanıcı adlı yönetici hesabı süper yönetici değil. Bu nedenle config.asp dosyasını not defteri ile açın ve aşağıdaki satırı bulun:
Kod: [Seç]
strWebMaster = "admin,"Bu satırda aynen yukarıda yazdığı gibi admin, bulunmalıdır. Bu kod yöneticiye süper yönetici yetkisi vermektedir. Normalde config.asp dosyasında bu kod bulunmaktadır.

Eğer siz başka bir kullanıcı adını yönetici yaptıysanız onuda bu satırda belirtmek gerekiyor. Yani kullanıcı adını bu satıra eklemek gerekiyor.
(Not: Virgül işareti kullanıcı adından sonra gelmelidir.)

Bu işlemleri kontrol ettikten sonra; süper yönetici olarak yönetim panelinde genel ayarlar sekmesini göreceksiniz.

Duyuru sorununa gelince bu bazen sunucudan kaynaklı geçici bir durum olabiliyor. Bir süre bunun düzelmesini beklemeni öneririm.

Çevrimdışı reform62

config.asp dosyasında böyle
strWebMaster = "admin," skydogg,santa claus
bir yanlışlık  varmı acaba

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
config.asp dosyasının 85. satır ile 100. satır arasındaki kodları buraya ekler misin?

Normalde kodların şu şekilde olması lazım:
Kod: [Seç]
'  this is the list of Super Admins. Use member names.
'  names should always end with a comma
'  strWebMaster = "admin,skydogg,santa claus,"
strWebMaster = "admin,"
Bu şekilde mi kodlar? Değilse bu şekilde düzeltmelisin.