merhaba arkadaşlar başlığı uzun yazmamın nedenini ilerliyen günlerdeki
arama motorları optimize yazılarımda açıklıyacağım

şimdi kısa bir süre önce bölüm olmadığı için yönetime özel açtığım konuyu sizlerede sunmak istedim.
yajklaşık 2 yıldır adsense üyesiyim. ve buzamana kadar baya tecrübelerle googleden para kazanmaya başlamış bulunuyorum.
bu bilgilerimi sadece sizlerle paylaşıyorum .
günlük tekil hiti 250 ile 1000 çoğul hiti 5000 ila 15000 arasında olan bir site sahibi olmanız şart!! çünkü google gösterimi az olan sitelere düşük kazançlı reklamlar gösterime sokmakta.
az para kazandıran reklamlar türk sitelerinin reklamlarıdır eğer sitenizde hiç bir yabancı site reklamı çıkmıyorsa adsense yolculuğunuzun başındasınız demektir.!
sitenizde google reklamlarının gösterildiği yerlerde önem taşımaktadır. ve sadece 1 noktada 1 kanalla reklam gösterimi yetersizdir.
örneğin uzmanweb hersayfada uzmanweb forum menüsünün altındaki gibi 468x60 adsense reklamı bulunmaktadır. ve üst bannerde de hersayfada görünen adsense reklamı bulunmakta ..
google adsense panelinizden bu reklamlara (kanal)channel eklemiş olmalısınız.
bu kanalların isimleride şöyle olabilir
üst banner
forum menü altı bu şekilde kanalları belirledikten sonra tıklama istatistikleriniz kanallara göre verilecektir. bu sayede siz sayfanızın en verimli noktasını belirliyebilirsiniz.
reklamlarınızı her sayfanıza değişik kanallarla tıklanabilirliği yüksek yerlere adapte ediniz.
google tıklamalar nasıl kazandırıyor ?
işte en önemli noktaya geldik. google adsense gösterdiği reklamların tıklanmalarına
0.02 ila 0.10 rasında kazanç vermekte fakat benim googlenin mantığını anlamış olduğum ve kazancımdaki artışa yansımasına dayanarak tıklanan ve açılan sayfanın içinde gezildiği zaman bu kazancın katlanarak arttığını ve hanenize yazıldığını söyliyebilirim.!! - Sayfa eCPM -
kazançlarınıza sizde tıklıyarak katkıda bulunabilirsiniz fakat bu yazımı okumadan asla denemeyin derim.
1. google panelinizden giriş yaptığınız pc den google reklamlarına tıklamayınız.
2. Sayfa TO %1 i geçmemeli yani 10000 gösterimde 100 tıklama sakıncalıdır. ve google hemen sitenizi takibe alır ( beni geçtiğimiz ay takibe aldılar kazancım %90 düştü oradan anladım)
3. günde 2 -3 kere reklamlarınıza tıklıyabilirisiniz
4. bu reklamlar yabancı sitelerin reklamları olmalıdır.
5. bazı yabancı siteler google reklamları içermektedirler eğer böyle bir site açıldıysa kof çıktı demektir. o sizden para kazanmayı bekliyor kazandırmasını bekliyemessiniz
6. açılan sayfayı kapamadan online olduğunuz sürece içeçrisindeki menüleri geziniz.
7. 1 -2 saat sonra kapattığınız sayfa size dahafazla kazandırmış olucaktır.
ilk başlarda bunu bizzat test ederek öğrendim ama artık ihtiyaç duymuyorum.
bildiğiniz gibi google adsense tıklama teşvik etmek yasaktır . fakat üyelerinizden nasıl tıklama desteği alabileceğinizi ve googleye çaktırmadan bunu yürütebileceğinizi bir sonraki yazımda bildireceğim.. iyi kazançlar.