Facebook Kullanım Rehberi

Facebook'un yeni profil görünümü olan "zaman tüneli", bu günlerde herkese açılıyor. Ancak bir çok sahte uygulama ve içerik, sizi eski görünüme döndüreceğini iddia ediyor.

Facebook'da "zaman tünelini kaldırma talimatları" içeren sayfaları beğenen kişilerin binlerce olduğuna baktığımızda, çok sayıda kişinin bu tuzağa düştüğünü görüyoruz. Bu sahte uygulamalardan bazıları, sizin yerinize duvarınıza yazabiliyor ve kendini dağıtmaya çalışıyor. Bazıları ise sahte bir kod indirmenizi veya bir web sitesinde giderek e-posta adresinizi yazmanızı isteyebiliyor.

Ancak Facebook'ta zaman tüneline geçtikten sonra geri dönmenin bir yolu bulunmuyor. Benzeri saldırılara daha önce de hedef olan Facebook'da "beğenmeme düğmesi", "videolu sohbet uygulaması" gibi sahte içeriklere dikkat etmeniz ve inanmamanız gerekiyor.